Najlepšie pečené bataty do chrumkava podľa overeného receptu. Autorka receptu a foto - Slávka
Ako upiecť bataty do chrumkava a pripraviť si tie najlepšie pečené bataty podľa overeného receptu.
Sladké zemiaky alebo bataty sú už aj v slovenských kuchyniach obľúbenou pochúťkou. Zvyknú sa pripravovať najmä dvomi spôsobmi: ako hranolky alebo pečené v rúre.
Postup si treba zvoliť podľa toho, či chcete zdravšiu, teda pečenú alebo fritovanú verziu. Pečené bataty sú aj jednoduchšie na prípravu. Treba však dodržať pár dôležitých zásad a výsledok sa isto podarí.
Asi najdôležitejšou je predmáčanie sladkých zemiakov, aby pustili nadbytočný škrob a zostali po upečení krásne chrumkavé. Potom je tiež podstatné správne namiešať koreniacu zmes s krupicou, aby mali batáty vynikajúcu chuť.
Ukážeme si presne ako postupovať a aké všetky zásady dodržať, aby vaše bataty boli dokonale chrumkavé. Ale ak by ste mali chuť na klasické pečené zemiaky na papieri, tu je recept. Alebo prípadne by ste si dali zeleninovú polievku, tu sú recepty na výber. A tu sú zapekané batáty so smotanou a bryndzou.
(na 4 porcie)
Ingrediencie: 4 batáty, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 3 polievkové lyžice krupice, 1 kávová lyžička červenej mletej papriky, 1 kávová lyžička mletého nového korenie, 1 kávová lyžička soli, podľa chuti rozmarínu.
Tip pre vás
Bataty dôkladne očistíme a ošúpeme.
Nakrájame ich na hrubšie hranolčeky.
Bataty namočíme na pol hodinu do studenej vody.
Pripravíme si obaľovaciu zmes: Krupicu zmiešame so soľou, červenou mletou paprikou, novým korením a mletým rozmarínom.
Bataty obalíme v zmesi, pridáme olivový olej a pečieme na 180 stupňov asi pol hodinu, kým nebudú krásne ružové.
Dobrú chuť. Ak by ste prípadne mali chuť na bataty s bryndzou, tu je recept.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk