Nákupný zoznam

Zapekané batáty s bryndzou, overená výborná príloha či ľahká večera

01.01.1970 | Autor: Andrea

Zapekané batáty s bryndzou. Vyskúšajte lahodnú kombináciu sladkých batátov zapečených s bryndzou. Overená výborná príloha či ľahká večera.

Zapekané batáty, overená výborná príloha či ľahká večera. Autorka receptu a foto - Andrea

Zapekané batáty s bryndzou. Vyskúšajte lahodnú kombináciu sladkých batátov zapečených s bryndzou. Overená výborná príloha či ľahká večera.

Zapekané batáty s bryndzou, vyskúšaný recept

  • Čas prípravy v min.: 35
  • Čas pečenia v min.: 30
  • Počet porcií: 4
  • Autorka receptu: Andrea

Batáty sú sladké zemiaky a skvelo sa k nim hodí slaná bryndza. Vyskúšajte s nami tento recept.

Takouto prílohou rozhodne zaujmete návštevu či rodinu pri spoločnom obede.

Alebo zjedzte o niečo väčšiu porciu ako hlavné jedlo, napríklad ako ľahšiu večeru. :)

Pri servírovaní dodajte extra chuť v podobe obľúbených byliniek. Hodí sa petržlenová vňať či kôpor.

Máme pre vás aj recept na chrumkavé batátové hranolky. A tu sú zapekané batáty so smotanou a bryndzou.

Ingrediencie na zapekané batáty s bryndzou

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 125 g - bryndza
Poslať ako nákupný zoznam



Zapekané batáty s bryndzou, overená výborná príloha či ľahká večera

Zapečené batáty s bryndzou, postup receptu

Ingrediencie: bryndza 125 g, červená mletá paprika 1 kávová lyžička, celá rasca 1 kávová lyžička, vajcia 2 ks, čierne korenie 1 kávová lyžička, smotana na varenie 250 ml, olej 3 polievkové lyžice, petržlenová vňať 1 malý zväzok, batát 4 ks.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Príprava surovín

Pripravíme si vopred všetky potrebné suroviny. Budeme potrebovať plech na pečenie alebo jánske sklo. Zapneme si rúru na 180 stupňov na horkovzduch.

2. Vymastíme si plech

Plech si vymastíme olejom, stačí 1 polievková lyžica. Prípadne použite olej v spreji.

3. Krájanie batátov

Batáty nešúpeme, ale ich dobre umyjeme s kefkou pod teplou vodou. Nakrájame si ich na 1 cm hrubé kolieska.

4. Batáty rozložíme na plech

Nakrájané kolieska porozkladáme na plech. Pokvapkáme ich olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme 15 minút. Zatiaľ ....

5. Bryndzová zálievka

Zatiaľ si pripravíme bryndzovú zálievku. V miske najskôr vymiešame vajíčka s bryndzou.

6. Korenie

Vajíčka sa pekne spoja s hutnou bryndzou do hladkého "krému". Zamiešame aj rascu, korenie a červenú mletú papriku.

7. Smotana

K vymiešanej zmesi z bryndze a vajíčok prilejeme smotanu, premiešame.

8. Batáty zalejeme zmesou

Po 15 minútach vyberieme predpečené batáty z rúry a zalejeme touto zmesou. Vrátime pirecť do rúry na ďalších 15 minút.

9. Servírovanie

Po 15 minútach skontrolujeme, necháme podľa potreby ešte 2-3 minútky pripiecť " do hneda". Po upečení vyberieme, posypeme nasekanými obľúbenými bylinkami - petržlenovou vňaťou alebo kôprom. Podávame samé ako ľahšie hlavné jedlo alebo pripravíme ako prílohu k mäsu.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na výborné pečené batáty s dvoma omáčkami webu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty