Batátové hranolky. Recept na chrumkavé a extra chutné hranolčeky zo sladkých zemiakov. Autor receptu a foto - Slávka
Batátové hranolky sa na Slovensku tešia stále väčšej obľúbe. Máme pre vásr ecept na chrumkavé a extra chutné hranolčeky zo sladkých zemiakov.
Už aj v našich končinách, dá sa povedať, že sa udomácnili batáty, resp. sladké zemiaky. Sú chuťovo úplne iné, než tie klasické. Pripomínajú skôr pečenú tekvicu nasladkastou príchuťou, no každopádne je to veľká dobrota. Napríklad, ak si ich pripravíme vo forme hranolčekov.
Dôležité však je zachovať odporúčaný postup, pretože batátové hranolčeky zvyknú hneď po vytiahnutí z horúceho oleja zmäknúť. A vtedy už nie sú až tak vábivé. Tajomstvo uchovania chrumkavosti spočíva v dvoch krokoch.
Dobré je nechať batáty po nakrájaní na asi centimetrové hranolčeky ponorené vo vode. Pustia škrob a následne ich treba dôsledne vysušiť. Druhou ešte možno zásadnejšou vecou je obaliť ich v špeciálnej zmesi pred ponorením do horúceho oleja.
Tá pozostáva z kukuričného alebo zemiakového škrobu či detskej krupice, ktoré majú tú schopnosť nasiaknuť vlhkosť zo sladkých zemiakov.
A už len pridáme len červenú mletú papriku, prípadne čierne korenie, ak chceme svoje batáty dochutiť. Soľ až po osmažení. Tak šup, šup, poďte si s nami vyskúšať hranolčeky zo sladkých zemiakov. Sú iné, avšak pre mnohých chutnejšie než tie klasické.
Vyskúšajte aj recept na domáce zemiakové hranolky. Máme pre vás aj recept na skvelé batátové hranolky webu Ženy v meste. Máme aj recept na pečené kuracie nugetky v kukuričných lupienkoch.
(na 4 porcie)
Ingrediencie: 2 kusy batátov, 1 kávová lyžička mletej červenej papriky, 3 polievkové lyžice zemiakového škrobu, kávová lyžička soli, 2 litre oleja.
Tip pre vás
1. Čistenie batátov
Batáty si dôkladne očistíme.
2. Odstátie vo vode
Zemiačky nakrájame na rovnomerné, asi 1 cm široké hranolčeky. Ponoríme ich do vody na aspoň hodinu.
Medzitým si premiešame škrob a mletú červenú papriku.
Batáty dôkladne osušíme.
Batáty obalíme v pripravenej zmesi a smažíme v horúcom oleji.
Solíme až úplne na záver.
Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept na výborné zelerové hranolky
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk