Nákupný zoznam

Šťavnaté kuracie na mede a pomarančoch, zaručený recept

02.09.2022 | Autor: Denča

Jednoduchý recept na šťavnaté kuracie prsia s výbornou pomarančovou omáčkou, ktoré si zamilujete.

Šťavnaté kuracie na mede a pomarančoch, autorka receptu a foto: Denča

Z dielne Dobrá Kuchyňa pre vás máme jednoduchý recept na šťavnaté kuracie prsia s výbornou pomarančovou omáčkou, ktoré si zamilujete. 

Šťavnaté kuracie na mede a pomarančoch, zaručený recept

  • Čas prípravy v min.: 15
  • Čas pečenia v min.: 10
  • Počet porcií: 4

Rýchly a jednoduchý recept na kuracie prsia na mede a pomarančoch je ako stvorený na výdatný obed či večeru. Na jeho prípravu nepotrebujeme žiadne špeciálne ingrediencie a ani dlhé hodiny strávené v kuchyni.

Pri pražení mäsa dávame pozor, aby netrvalo príliš dlho! Múka a krátky čas nám zabezpečia jeho šťavnatosť. Kuracie mäso podlejeme bielym vínom a krátko dusíme.

Výsledkom je jemné a šťavnaté kuracie mäso s famóznou omáčkou. Kuracie prsia na mede a pomarančoch sa skvelo hodia k zeleninovému šalátu alebo k ryži. Uvidíte, pochutíte si celá rodina!

Máme pre vás aj recept na kuracie mäso v marináde z dielne webu Ženy v meste. Vyskúšajte prípadne aj recept na pečeného lososa v rúre. Vyskúšajte viac druhov receptov ako pripraviť smotanový dresing. Skúste aj ďalšie naše kuracie recepty.

Šťavnaté kuracie na mede a pomarančoch, zaručený recept

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 3 ks - kuracie prsia
  • 4 polievkové lyžice - hladká múka
  • 2 polievkové lyžice - med
  • 2 ks - pomaranč
  • 5 guličiek - čierne korenie celé
  • 2 polievkové lyžice - olej
Poslať ako nákupný zoznam



Šťavnaté kuracie na mede a pomarančoch, zaručený recept

Šťavnaté kuracie na mede a pomarančoch - postup prípravy

Ingrediencie: kuracie prsia 3 ks, hladká múka 4 polievkové lyžice, med 2 polievkové lyžice, pomaranč 2 ks, čierne korenie celé 5 guličiek, biele víno 2 dcl, maslo 1 polievková lyžica, čierne korenie mleté podľa chuti, soľ podľa chuti, olej 2 polievkové lyžice

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Pripravíme šťavnaté mäso

Kuracie prsia narežeme na rezne, okoreníme podľa chuti a zľahka poprášime hladkou múkou. Na panvici zohrejeme olej a opražíme na ňom mäso, nie príliš dlho, múka a krátky čas nám zabezpečia jeho šťavnatosť.

2. Podlejeme vínom a dusíme

K mäsu pridáme celé čierne korenie, jeden pomaranč nakrájaný na malé kúsky, podlejeme vínom, prikryjeme a krátku chvíľu dusíme. Cca 3 minúty, aby sa mäso nevysušilo.

3. Vyrobíme omáčku

Vytlačíme šťavu z druhého pomaranča, zmiešame ju s medom a 2 dcl vody. Pripravenú omáčku vlejeme k mäsu a necháme prevrieť. Odstavíme a pridáme na zjemnenie lyžicu masla, omáčka bude vďaka nemu krémová.

4. Tip na prílohu

Šťavnaté kuracie mäso sa skvelo hodí k zeleninovému šalátu alebo k ryži.

Dobrú chuť!

Vyskúšajte aj recept na kuracie mäso na prírodno.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty