Šťavnaté kuracie na mede a pomarančoch, autorka receptu a foto: Denča
Z dielne Dobrá Kuchyňa pre vás máme jednoduchý recept na šťavnaté kuracie prsia s výbornou pomarančovou omáčkou, ktoré si zamilujete.
Rýchly a jednoduchý recept na kuracie prsia na mede a pomarančoch je ako stvorený na výdatný obed či večeru. Na jeho prípravu nepotrebujeme žiadne špeciálne ingrediencie a ani dlhé hodiny strávené v kuchyni.
Pri pražení mäsa dávame pozor, aby netrvalo príliš dlho! Múka a krátky čas nám zabezpečia jeho šťavnatosť. Kuracie mäso podlejeme bielym vínom a krátko dusíme.
Výsledkom je jemné a šťavnaté kuracie mäso s famóznou omáčkou. Kuracie prsia na mede a pomarančoch sa skvelo hodia k zeleninovému šalátu alebo k ryži. Uvidíte, pochutíte si celá rodina!
Máme pre vás aj recept na kuracie mäso v marináde z dielne webu Ženy v meste. Vyskúšajte prípadne aj recept na pečeného lososa v rúre. Vyskúšajte viac druhov receptov ako pripraviť smotanový dresing. Skúste aj ďalšie naše kuracie recepty.
(na 4 porcie)
Ingrediencie: kuracie prsia 3 ks, hladká múka 4 polievkové lyžice, med 2 polievkové lyžice, pomaranč 2 ks, čierne korenie celé 5 guličiek, biele víno 2 dcl, maslo 1 polievková lyžica, čierne korenie mleté podľa chuti, soľ podľa chuti, olej 2 polievkové lyžice
Tip pre vás
Kuracie prsia narežeme na rezne, okoreníme podľa chuti a zľahka poprášime hladkou múkou. Na panvici zohrejeme olej a opražíme na ňom mäso, nie príliš dlho, múka a krátky čas nám zabezpečia jeho šťavnatosť.
K mäsu pridáme celé čierne korenie, jeden pomaranč nakrájaný na malé kúsky, podlejeme vínom, prikryjeme a krátku chvíľu dusíme. Cca 3 minúty, aby sa mäso nevysušilo.
Vytlačíme šťavu z druhého pomaranča, zmiešame ju s medom a 2 dcl vody. Pripravenú omáčku vlejeme k mäsu a necháme prevrieť. Odstavíme a pridáme na zjemnenie lyžicu masla, omáčka bude vďaka nemu krémová.
Šťavnaté kuracie mäso sa skvelo hodí k zeleninovému šalátu alebo k ryži.
Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj recept na kuracie mäso na prírodno.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk