Plnené slané pečivo z lístkového cesta, rýchly a jednoduchý recept. Autorka receptu a foto - Chocomia
Šunkou a syrom plnené slané lístkové pečivo, jednoduchá príprava. rýchly a čerstvý snack.
Ak sa ohlási nečakaná návšteva, alebo treba deťom vymyslieť desiatu do školy, alebo ak chceme použiť nadbytky salámy či šunky z chladničky.
Všetky suroviny vieme nájsť v chladničke a lístkové cesto má výhodu, že nemusí kysnúť.
Vhodné aj ako silvestrovské jednohubky. Najlepšie sú ešte teplé, hneď po upečení.
Vyskúšajte aj recept na pizzové taštičky z lístkového cesta. Vyskúšajte aj náš recept na chrumkavé bagety.
(na 12 porcií)
Ingrediencie: lístkové cesto 1 ks, kečup 10 g, mäkká saláma 50 g, obľúbený druh syra 100 g, šunka 50 g.
Tip pre vás
Pripravíme si salámu, šunku, syr, kečup. Hotové lístkové cesto roztočíme a potrieme kečupom.
Poukladáme kolieska salámy, šunky, alebo kombináciu oboch. Na mäsovú vrstvu nastrúhame tvrdý syr. Môžme posypať rôznymi bylinkami. Môžeme ešte pofŕkať kečupom.
Zrolujeme na tesno.
Krájame ostrým nožom na asi 1-1,5 cm kolieska.
Ukladáme na plech, ktorý sme vystlali pôvodným papierom zo zrolovaného cesta. Kolieska ukladáme na plech s menšími rozostupmi. Jemne narastú pri pečení. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Alebo iba vodou. Pečieme na 200°C – cca 15-20 min. kým dostanú peknú zlatú farbu.
Dobrú chuť.
Máme pre vás aj recepty z lístkového cesta z kuchyne Žien v meste. Alebo skúste aj výborné slané chuťovky.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk