Najlepšie pizzové taštičky, slané pečivo z lístkového cesta. Autorka receptu a foto - Ivka
Najlepšie pizzové taštičky, slané pečivo z lístkového cesta. Rýchly a hlavne chutný recept z webu Dobrá kuchyňa, ktorý môžete obmieňať podľa toho, čo vám chladnička dá.
Extra rýchle občerstvenie z lístkového cesta, ktoré si každý zamiluje.
Ak vás náhodou prekvapí návšteva alebo hlad a máte doma balenie lístkového cesta, vyskúšajte slané pizzové taštičky podľa receptu z webu Dobrá kuchyňa.
Vyskúšajte aj náš recept na univerzálne tvarohové cesto na sladko i slano. Tu je aj recept na slané pečivo.
(na 18 kúskov)
Ingrediencie: cesnak 1 ks, lístkové cesto 1 balenie, horčica 1 kávová lyžička, kečup 2 PL, obľúbený syr 100 g, menšia sterilizovaná kukurica 1 plechovka, oregano 1 kávovej lyžičky, soľ podľa chuti, šunka 100 g.
Tip pre vás
1. V miske si zmiešame všetky ingrediencie
Šunku a syr nakrájame na malé kocky a v miske ich zmiešame s kukuricou,pretlačeným cesnakom, kečupom, horčicou. Pridáme čierne korenie, soľ a oregano.
2. Cesto nakrájame na štvorce a plníme
Lístkové cesto rozbalíme, nakrájame ho na štvorce cca 10x10cm veľké. Na každý štvorec navrstvíme do stredu plnku. Nie veľa, aby sme taštičku vedeli dobre uzavrieť.
3. Okraje zlepíme
Okraje cesta zlepíme a vznikne nám obdĺžnik. Zlepené časti okrajov pritlačíme jemne vidličkou, aby nám plnka počas pečenia nevytiekla.
Hotové šatôčky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich vajíčkom rozmiešaným so soľou. Pečieme v rúre pri 190 stupňoch asi 15-20 minút. Hotové taštičky môžeme podávať teplé, ale chutné sú aj po vychladnutí.
Dobrú chuť! Vyskúšajte aj toto slané pečivo z lístkového cesta. Tu je aj náš recept na slané bryndzové tyčinky. Máme pre vás aj recept na pizzové slimáky z lístkového cesta webu Ženy v meste
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk