Nákupný zoznam

Najlepšia syrová roláda s bryndzou, overený recept

01.01.1970 | Autor: Ivka

Tradičná syrová roláda s bryndzovou plnkou. Nesmie chýbať na nijakom sviatočnom stole.

Najlepšia syrová roláda s bryndzou, overený recept. Autorka receptu a foto - Ivka

Syrová roláda s bryndzou je dobrota nemôže chýbať na žiadnom slávnostnom stole. Z mnohých podôb tejto pochúťky vyskúšajte aj túto,  s výbornou bryndzovou plnkou. Rýchlovka  z webu Dobrá kuchyňa poteší každú návštevu.

Najlepšia syrová roláda s bryndzou, overený recept

  • Čas prípravy v min.: 25
  • Čas pečenia v min.: 10
  • Počet porcií: 15
  • Autorka receptu: Ivka

Syrová roláda sa skvele hodí na slávnostnú tabuľu, ako predjedlo alebo ako súčasť studených mís.

Pre svoju jednoduchú prípravu a vynikajúcu chuť je obľúbeným pokrmom v mnohých domácnostiach. Hravo ju zvládne pripraviť aj kuchár - začiatočník.

Inšpirujte sa overeným tradičným receptom na syrovú roládu s bryndzovou plnkou podľa portálu Dobrá kuchyňa. Tu je aj syrová roláda bez vaľkania.

Máme pre vás aj recept na fantastickú syrovo-cesnakovú nátierku. Tu je aj naša jednoduchá syrová roláda so šunkou.

Ingrediencie na syrovú roládu s bryndzou

(na 15 kúskov)


Ingrediencie

  • 125 g - bryndza
  • 2 ks - kyslá uhorka strednej veľkosti
  • 1 ks - kápia
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšia syrová roláda s bryndzou, overený recept

Najlepšia syrová roláda s bryndzou, overený recept

Ingrediencie: bryndza 125 g, kyslá uhorka strednej veľkosti 2 ks, kápia 1 ks, vajíčka 2 ks, červená mletá paprika 1 kávová lyžička, obľúbený druh syra 400 g, soľ podľa chuti, maslo 2 lyžice, šunka 150 g.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Uvaríme syr

Blok syra (eidam 30%) vložíme do mikroténového sáčku alebo potravinovej fólie a dáme do vriacej vody. Varíme ho cca 7-10 minút. Kým sa úplne neroztopí.

2. Pripravíme si plnku

Zatiaľ si pripravíme ingrediencie na plnenie rolády. Uhorku a kapiu nakrájame na pásiky a vajíčka uvarené natvrdo na štvrtiny. Z bryndze, masla, soli a červenej papriky vymiešame pomazánka.

3. Syr rozvaľkáme

Syr vyberieme zo sáčku. Kým je ešte teplý, vyvaľkáme ho na pracovnej doske na hrúbku cca 3 mm. Ak je syr kvalitný, netrhá sa a dobre sa s ním pracuje

4. Roládu naplníme

Na syr navrstvíme šunku. Opatrne na šunku navrstvíme bryndzovú nátierku a rozotrieme ju po celej ploche. Po okraji ukladáme vajíčko, uhorku a kapiu.

5. Stočíme roládu

Najprv zahneme boky rolády, aby nám ingrediencie nevypadli. Potom ju opatrne stočíme a zabalíme do potravinovej fólie. Roládu dáme do chladničky a necháme ju vychladiť na pár hodín. Nakoniec ju nakrájame a môžeme ju podávať s čerstvým chrumkavým pečivom.

Dobrú chuť!

Vyskúšajte aj recept na skvelú syrovú roládu webu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty