Najlepšia syrová roláda s bryndzou, overený recept. Autorka receptu a foto - Ivka
Syrová roláda s bryndzou je dobrota nemôže chýbať na žiadnom slávnostnom stole. Z mnohých podôb tejto pochúťky vyskúšajte aj túto, s výbornou bryndzovou plnkou. Rýchlovka z webu Dobrá kuchyňa poteší každú návštevu.
Syrová roláda sa skvele hodí na slávnostnú tabuľu, ako predjedlo alebo ako súčasť studených mís.
Pre svoju jednoduchú prípravu a vynikajúcu chuť je obľúbeným pokrmom v mnohých domácnostiach. Hravo ju zvládne pripraviť aj kuchár - začiatočník.
Inšpirujte sa overeným tradičným receptom na syrovú roládu s bryndzovou plnkou podľa portálu Dobrá kuchyňa. Tu je aj syrová roláda bez vaľkania.
Máme pre vás aj recept na fantastickú syrovo-cesnakovú nátierku. Tu je aj naša jednoduchá syrová roláda so šunkou.
(na 15 kúskov)
Ingrediencie: bryndza 125 g, kyslá uhorka strednej veľkosti 2 ks, kápia 1 ks, vajíčka 2 ks, červená mletá paprika 1 kávová lyžička, obľúbený druh syra 400 g, soľ podľa chuti, maslo 2 lyžice, šunka 150 g.
Tip pre vás
Blok syra (eidam 30%) vložíme do mikroténového sáčku alebo potravinovej fólie a dáme do vriacej vody. Varíme ho cca 7-10 minút. Kým sa úplne neroztopí.
Zatiaľ si pripravíme ingrediencie na plnenie rolády. Uhorku a kapiu nakrájame na pásiky a vajíčka uvarené natvrdo na štvrtiny. Z bryndze, masla, soli a červenej papriky vymiešame pomazánka.
Syr vyberieme zo sáčku. Kým je ešte teplý, vyvaľkáme ho na pracovnej doske na hrúbku cca 3 mm. Ak je syr kvalitný, netrhá sa a dobre sa s ním pracuje
Na syr navrstvíme šunku. Opatrne na šunku navrstvíme bryndzovú nátierku a rozotrieme ju po celej ploche. Po okraji ukladáme vajíčko, uhorku a kapiu.
Najprv zahneme boky rolády, aby nám ingrediencie nevypadli. Potom ju opatrne stočíme a zabalíme do potravinovej fólie. Roládu dáme do chladničky a necháme ju vychladiť na pár hodín. Nakoniec ju nakrájame a môžeme ju podávať s čerstvým chrumkavým pečivom.
Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj recept na skvelú syrovú roládu webu Ženy v meste
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk