Polievka z kuracieho mäsa, vyskúšaný recept. Autor receptu a foto: Denča
Táto polievka z kuracieho mäsa je dlhodobo vyskúšaný recept webu DobráKuchyňa.sk. Skúste si ju doma pripraviť, chutí (takmer) všetkým.
Čo je v chladnom období lepšie ako horúca voňavá polievka plná vitamínov?
Perfektná pri prechladnutí, na zahriatie a jednoznačne bude chutiť aj deťom.
Máme pre vás aj recept na rýchlu kraciu polievku so zeleninou webu Ženyvmeste.sk
(na 6 porcií)
Ingrediencie: 100 gramov cibule, 2 strúčiky cesnaku, 100 gramov mrkvy, 150 gramov cukety, 2 ks kuracie stehná, 50 gramov väčších zemiakov, 50 gramov petržlenu, 50 gramov tekvice, 150 gramov kalerábu, 1 kávová lyžička červenej mletej papriky, podľa chuti čierne korenie mleté, podľa chuti soľ, 1 dcl oleja a podľa chuti petržlenovej vňate.
Tip pre vás
1. Príprava
Zeleninu očistíme (hokaido a cuketu nemusíme) a nakrájame na malé kocky. Kuracie stehná zbavíme kože, vykostíme, mäso tiež pokrájame na kocky.
2. Orestujeme si cibuľu
Na oleji si zľahka do sklovita orestujeme cibuľu a pridáme nakrájané kuracie mäso aj kosti, približne minútu restujeme.
3. Pridáme zeleninu
Pridáme nakrájanú zeleninu a zalejeme vodou.
Pridáme soľ, mleté čierne korenie, červenú papriku a najemno nakrájaný cesnak, necháme vodu dosiahnuť bod varu. Teplotu znížime, hrniec prikryjeme pokrievkou a varíme cca 50 minút, v prípade potreby dochutíme.
Podávame s pridanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj recept na jednoduchú kuraciu polievku so zeleninou
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk