Zdravá omáčka na cestoviny, rýchly a chutný recept. Autorka receptu a foto - Andrea
Zdravá omáčka na cestoviny, tento rýchly a chutný recept určite oceníte. Stačí len pár ingrediencií a výsledok je naozaj skvelý.
Pripravte si s nami rýchlu, vynikajúcu a hlavne zdravú omáčku na cestoviny.
Jediné čo budete variť, sú samotné cestoviny. Základ omáčky tvorí avokádo a hrášok.
Stačí pridať pár ingrediencií a budete sa čudovať, aká je výborná.
Máme pre vás aj recept na zeleninovo-smotanovú omáčku na cestoviny
(na 4 porcie)
Ingrediencie: 300 g obľúbených cestovín (celozrnné, hrachové, cícerové,...). Na omáčku: 2 hass avokáda, 1 šálka mrazeného alebo čerstvého hrášku, 2 strúčiky cesnaku, šťava z 2 citrónov (alebo limetiek), 1 čerstvá chilli paprička (napr. Rawit), hrsť bazalky, hrsť petržlenovej vňate, soľ, čierne korenie. Voliteľné: kukurica, olivy, cherry paradajky, parmezán (alebo iný syr).
Tip pre vás
1. Na úvod si pripravíme ingrediencie
Pripravíme si dopredu všetky ingrediencie. Pri avokáde zvoľte odrodu hass – to s tmavou šupkou – je omnoho krémovejšie a chutnejšie. Či zvolíte citrón alebo limetku je na vás.
2. Uvaríme si cestoviny
Cestoviny uvarte podľa návodu. Výber je na vás: celozrnné, hrachové, cícerové..
3. Rozmixujeme si omáčku
Pripravíme si omáčku, jednoduchšie to byť ani nemôže. Všetky ingrediencie na omáčku hodíme do mixéra a rozmixujeme do hladka. Šťavu môžete pridávať postupne podľa želanej konzistencie a výkonnosti mixéra. V menej výkonnom budete potrebovať šťavy viac (asi z dvoch citrónov).
4. K cestovinám pridáme suroviny podľa chuti
Keď máme cestoviny uvarené, stačí ich zmiešať s omáčkou a s voliteľnými doplnkovými surovinami. Hodí sa kukurica, čierne olivy a čerstvé cherry paradajky.
5. Ozdobíme syrom a podávame
Pri servírovaní môžeme postrúhať parmezánom, chuť tak vynikne ešte viac. Ozdobiť môžeme čerstvými bylinkami, špenátom či rukolou. Dobrú chuť.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept na fantastickú smotanovú omáčku na cestoviny webu Ženy v meste
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk