Nákupný zoznam

Najlepšie cestoviny s paradajkovou omáčkou, iný recept už nebudete chcieť

15.10.2021 | Autor: Michaela

Cestoviny s paradajkovou omáčkou sú na prípravu a ingrediencie naozaj jednoduché. Doprajte si úžasnú chuť čerstvých paradajok podľa receptu Dobrej kuchyne.

Najlepšie cestoviny s paradajkovou omáčkou. Autor receptu a foto: Andrea

Cestoviny s paradajkovou omáčkou sú na prípravu a ingrediencie naozaj jednoduché. Doprajte si úžasnú chuť čerstvých paradajok podľa receptu Dobrej kuchyne.

Cestoviny s paradajkovou omáčkou, overený recept

  • Čas prípravy v min.: 10
  • Čas pečenia v min.: 30
  • Počet porcií: 3
  • Autor receptu: Andrea

Cestoviny s čerstvými a pečenými paradajkami sú úžasnou zmenou v príprave paradajkovej omáčky. Paradajky sú čerstvé a ingrediencie jednoduché.

Aj príprava je pomerne jednoduchá. Stačí ochutnať a inak už paradajkovú omáčku pripravovať nebudete. Skúste si podľa toho to receptu na webe dobrakuchyna.sk pripraviť tento overený recept.

Vyskúšajte aj náš recept ako pripraviť fantastickú paradajkovú omáčku.  A tu zase recept na avokádovú omáčku na cestoviny.

Ingrediencie na cestoviny s paradajkovou omáčkou

(na 3 porcie)


Ingrediencie

  • 3 strúčiky - cesnak
  • 1 podľa chuti - bazalka
  • 11 ks - čerstvé cherry paradajky
  • 1 štipka - mleté čierne korenie
  • 1 ks - batát
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie cestoviny s paradajkovou omáčkou, iný recept už nebudete chcieť

Najlepšie cestoviny s paradajkovou omáčkou, postup receptu

Ingrediencie: 11 ks malých paradajok, 250g cestovín, 3 strúčiky cesnaku, 1 menší batát, soľ, čierne korenie, bazalka.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Pečené paradajky

Paradajky si očistíme a nakrájame na polky. Batát pokrájame na kocky a obe prísady dáme do zapekacej misy. Zapekaciu misu vopred vymastíme olivovým olejom. Už len pridáme koreniny: soľ, čierne korenie, bazalka a cesnak (väčší pokrájať).

2. Pečené paradajky

Pripravenú zmes dáme piecť na 180° C, na 30 min.

3. Upečené paradajky

Upečenú zmes rozmixujeme. Prípadne dochutíme.

4. Cestoviny

Cestoviny si uvaríme v osolenej vode s pridaným olivovým olejom. Keď už sú cestoviny hotové navrch len nalejeme paradajkovú zmes. Môžete si pridať mozarellu, prípadne nastrúhaný syr a už len BON APETIT ! 

Vyskúšajte aj ďalšie recepty na cestoviny z kuchyne portálu Ženy v meste, napríklad náš recept na hustý paradajkový pretlak.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty