Najlepšie cestoviny s paradajkovou omáčkou. Autor receptu a foto: Andrea
Cestoviny s paradajkovou omáčkou sú na prípravu a ingrediencie naozaj jednoduché. Doprajte si úžasnú chuť čerstvých paradajok podľa receptu Dobrej kuchyne.
Cestoviny s čerstvými a pečenými paradajkami sú úžasnou zmenou v príprave paradajkovej omáčky. Paradajky sú čerstvé a ingrediencie jednoduché.
Aj príprava je pomerne jednoduchá. Stačí ochutnať a inak už paradajkovú omáčku pripravovať nebudete. Skúste si podľa toho to receptu na webe dobrakuchyna.sk pripraviť tento overený recept.
Vyskúšajte aj náš recept ako pripraviť fantastickú paradajkovú omáčku. A tu zase recept na avokádovú omáčku na cestoviny.
(na 3 porcie)
Ingrediencie: 11 ks malých paradajok, 250g cestovín, 3 strúčiky cesnaku, 1 menší batát, soľ, čierne korenie, bazalka.
Tip pre vás
1. Pečené paradajky
Paradajky si očistíme a nakrájame na polky. Batát pokrájame na kocky a obe prísady dáme do zapekacej misy. Zapekaciu misu vopred vymastíme olivovým olejom. Už len pridáme koreniny: soľ, čierne korenie, bazalka a cesnak (väčší pokrájať).
2. Pečené paradajky
Pripravenú zmes dáme piecť na 180° C, na 30 min.
3. Upečené paradajky
Upečenú zmes rozmixujeme. Prípadne dochutíme.
4. Cestoviny
Cestoviny si uvaríme v osolenej vode s pridaným olivovým olejom. Keď už sú cestoviny hotové navrch len nalejeme paradajkovú zmes. Môžete si pridať mozarellu, prípadne nastrúhaný syr a už len BON APETIT !
Vyskúšajte aj ďalšie recepty na cestoviny z kuchyne portálu Ženy v meste, napríklad náš recept na hustý paradajkový pretlak.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk