Šunkové fliačky. Foto - Slávka
Nie je nič jednoduchšie na prípravu. Treba len začať a recept na šunkové fliačky budete vo vašej rodine používať pomerne často. Či už si zvolíte zapečenú verziu alebo si cestoviny vychutnáte len tak prevarené a premiešané vo výbornej omáčke, je len na vás. Obe verzie sú skvelé.
Tajomstvo tohto jedla spočíva v kombinácii troch ingrediencií, ktoré sa k sebe nesmierne hodia. Cestoviny (buď fliačky, ale vhodné sú aj kolienka) sa geniálne spoja so smotanovou omáčkou, kde si svoje miesto našla šunka. Malý tip pre vás je pridať do smaženia aj slaninku nakrájanú na kocky. Šunkofleky krásne chuťovo doladí. Ale nemusí byť...
Skúste si s nami pripraviť toto výborné tradičné slovenské jedlo. A tu je recept na zeleninový šalát s cuketou. A máme pre vás aj odpoveď na otázku, čo na obed cez týždeň. Skúste aj náš recept na maslové halušky k perkeltu. Alebo si pripravte šunkové fliačky.
Ingrediencie: 400 g cestovín (najlepšie fliačky), 250 ml šľahačkovej smotany, 200 g šunky, 50 g slaniny, 100 g taveného syra, podľa chuti strúhaného tvrdého syra, ideálne parmezánového typu, 1 kávová lyžička bieleho korenia, 1 kávová lyžička soli, 2 PL oleja (repkový, kokosový, alebo olivový),
Tip pre vás
Cestoviny si uvaríme v osolenej vode.
Začneme smažením slaniny na troche oleja, ku ktorej sme po čase pridali šunku nakrájanú na kocky.
Zalejeme smotanou.
Pridáme ešte nastrúhaný syr a povaríme.
Primiešame do omáčky cestoviny.
Nakoniec ešte dochutíme korením, ak treba aj soľou.
Aj chceme, cestoviny zapečieme. Avšak tak, že sme primiešali dve vajcia a na vrch nastrúhali syr.
Vyskúšajte aj náš recept na strapačky s kyslou kapustou. A tu je recept na klasické šunkofleky.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk