Nákupný zoznam

Jednoduchý recept na bravčový guláš bez zásmažky

13.09.2022 | Autor: Kristýna

Radi by ste potešili vášho manžela pravým chlapským jedlom? Tip na skvelý bravčový guláš bez zásmažky, ktorý nikto nepokazí.

Jednoduchý recept na bravčový guláš bez zásmažky, autorka receptu a foto: Kristýna

Radi by ste potešili vášho manžela pravým chlapským jedlom a nie ste príliš skúsená kuchárka? Tip na skvelý bravčový guláš bez zásmažky, ktorý nikto nepokazí. 

Jednoduchý recept na bravčový guláš bez zásmažky

  • Doba prípravy v min.: 20
  • Doba varenia v min.: 80
  • Počet porcií: 6

Recept na bravčový guláš bez zásmažky je veľmi jednoduchý, ale tak dobrý, že určite zožnete veľký úspech. Táto sýta, výdatná polievka je vhodná na obed alebo večeru vo všedný deň ale aj v nedeľu.

Maďarský názov jedla gulyás vznikol niekedy v 19. storočí. Je mnoho rôznych možností ako si guláš pripraviť, kuchári majú k nemu svoje špeciálne tajomstvá. Toto určite mnohí poznáte z rodinných osláv počas teplých mesiacov, kedy sa niektorí členovia rodiny doslova predbiehajú, kto vie pripraviť ten najlepší guláš. 

Vychutnajte si jednoduchý bravčový guláš, ktorý nepotrebuje zahustiť zásmažkou, pretože je vynikajúci aj bez toho.

A čo tak pravý maďarský guláš z dielne kuchyne Ženy v meste? Prípadne skúste náš recept na kurací gyros.

Jednoduchý recept na bravčový guláš bez zásmažky

(na 6 porcií)


Ingrediencie

  • 3 ks - cibuľa
  • 5 strúčikov - cesnak
  • 1,5 polievkovej lyžice - mletá červená paprika
  • 1 podľa chuti - korenie
  • 1000 g - bravčové mäso
  • 1 podľa chuti - masox
  • 2 polievkové lyžice - masť
  • 1 čajová lyžička - majoránka
Poslať ako nákupný zoznam



Jednoduchý recept na bravčový guláš bez zásmažky

Jednoduchý recept na bravčový guláš bez zásmažky - postup prípravy 

Ingrediencie: 3 väčšie cibule, 1 kg bravčového mäsa, 2 lyžice tuku, uprednostňujem masť kvôli lepšej chuti, 1,5 polievkovej lyžice mletej papriky, kto má rád môže dať aj viac, 1 čajová lyžička soli, korenie podľa chuti, 1 čajová lyžička majoránky, 5 strúčikov cesnaku, mletá rasca podľa chuti,  masox 

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Nachystáme cibuľu a osmažíme

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na jemno. Dáme ju smažiť na masti do hrnca.

2. Pridáme papriku

Keď cibuľa zosklovatie, zasypeme ju paprikou.

3. Mäso nakrájíme a pridáme

Mäso nakrájame na kocky, pridáme ho k cibuli a orestujeme z každej strany 2 minúty. Mäso osolíme, okoreníme a pridáme rascu.

4. Mäso dusíme

Mäso podlejeme trochou vody (150 ml), pridáme masox a necháme pod pokrývkou podusiť na miernom ohni cca 1 hodinu do mäkka.

5. Pridáme vodu a korenie

Až bude mäso mäkké, prilejeme vodu cca 1,5 litra, pridáme majoránku a pretlačený cesnak.

6. Podávame

Podávame s cibuľou pokrájanou na koliečka alebo pásiky a s chlebom.

Dobrú chuť!

Skúste aj recept na skvelú bravčovú pečeň na cibuli

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty