Nákupný zoznam

Skvelé hovädzie kocky v paradajkovej omáčke. obľúbený RECEPT

19.02.2021 | Autor: Nela

Skvelé hovädzie kocky v paradajkovej omáčke. Obľúbený recept so značkou Dobrá kuchyňa.

Najlepšie hovädzie kocky v paradajkovej omáčke - skvelý recept bez múky

Skvelé hovädzie kocky dusené v paradajkovej omáčke. Obľúbený recept so značkou Dobrá kuchyňa. Ponúkame vám jednoduchý fotorecept.

Prípravu zvládne aj každý začiatočník. Hovädzie mäso v paradajkovej omáčke je vhodné aj pri bezlepkovej diéte. Nech sa páči. Stačí si zaželať iba dobrú chuť.

Omáčky milujú predovšetkým deti. Čo poviete na vynikajúcu paradajkovú omáčku s hovädzím mäsom? Inšpirujte sa skvelým receptom z dielne webu Dobrá kuchyňa. Najlepšie hovädzie kocky v paradajkovej omáčke.

Pripravili sme pre vás ako jednoducho pripraviť fajnovú paradajkovú omáčku bez múky

Hovädzie mäso dusené v paradajkovej omáčke, ktoré si obľúbite

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas dusenia: 60-90 minút (podľa potreby)
  • Počet porcií: 4-5

Milujete paradajkovú omáčku? Chcete omáčku zdravšiu, bez múky (lepku)? Vyskúšajte tú našu. Príprava zdravej paradajkovej omáčky je úplne jednoduchá. Omáčka je plná paradajok, bez zbytočných éčiek (všímame si zloženie paradajkového pyré), najlepšie je samozrejeme z domácej špajze.

Dnes sme pre vás pripravili hovädzie mäso dusené v paradajkovej omáčke. Ako prílohu môžeme zvoliť parenú knedľu, dusenú ryžu, cestoviny, ale aj varené či štuchané zemiaky. Úžasný obed či večera pre celú rodinu.

Tip na vynikajúcu paradajkovú polievku klasická paradajková polievka - veľmi rýchly recept

Vyskúšajte aj náš recept na hustý paradajkový pretlak.

Fantastické hovädzie kocky v paradajkovej omáčke - jednoduchý recept

(Na 4-5 porcií)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - mletá červená paprika
  • 1 gulička - nové korenie
  • 1 ks - bobkový list
  • 500 ml - paradajkové pyré
  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 1 podľa chuti - kryštálový alebo trstinový cukor
  • 600 g - hovädzie predné mäso
Poslať ako nákupný zoznam



Skvelé hovädzie kocky v paradajkovej omáčke. obľúbený RECEPTAutor - Nela

Ako pripraviť hovädzie kocky v paradajkovej omáčke - postup receptu

na porciu potrebujeme cca 150 g mäsa

Ingrediencie: 600 g hovädzieho mäsa (ak chceme mäsko šťavnatejšie, zvolíme hovädzie predné - krk, plece, môžeme zvoliť aj hovädzie mäso zadné), 3 polievkové lyžice bravčovej masti alebo oleja, 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 500 ml paradajkového pretlaku (sledujeme zloženie, najlepší je domáci), horúca voda na zriedenie omáčky (podľa potreby) na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, mletá rasca, kryštálový alebo trstinový cukor - podľa chuti, 2 guličky čierneho korenia, 1 gulička nového korenia, 1 ks bobkový list na zahustenie omáčky: 1 malá lyžička Solamylu (podľa potreby)

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Hovädzie mäso podľa výberu (hovädzie predné alebo zadné) umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kocky. Mäsko dochutíme korením, okrem soli. Solíme až nakoniec.
  2. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na masti alebo oleji ju orestujeme do sklovita, pridáme 1 polievkovú lyžicu mletej červenej papriky, premiešame. Pridáme kocky mäsa.
  3. Hovädzie kocky orestujeme, mäso zbledne. Keď sa mäso uzavrie, ostane šťavnaté. Tak panvicu prikryjeme, dusíme 5 minút, pustí vlastnú šťavu. Pridáme nastrúhaný cesnak.
  4. Cesnak môžeme aj roztlačiť, nakrájať nadrobno. Spolu premiešame, chvíľu podusíme, cesnak zavonia. Mäso podlejeme trochou horúcej vody a kocky dusíme do polomäkka.
  5. Potom pridáme paradajkové pyré, ale aj korenie - soľ, bobkový list, celé čierne a nové korenie. Na miernom stupni dusíme hovädzie mäso do mäkka. Dĺžka záleží od kvality mäsa.
  6. Ak by bola paradajková omáčka príliš hustá, pridáme ešte horúcu vodu, ak riedka, môžeme ju zahustiť lyžičkou Solamylu, ktorý si rozmiešame v troche vode. Doladíme chuť.
  7. Paradajkovú omáčku ešte dochutíme aj cukrom, prípadne soľou, aby mala požadovanú chuť. A môžeme podávať. Mäsko výborne ladí s knedľou, ryžou, zemiakmi, cestovinami.

Tip Dobrej kuchyne: Ak si mäso necháme odležať v olejovej marináde s korením (do oleja pridáme korenie, pridáme mäso, premiešame) na pár hodín, najlepšie cez noc, hovädzie kocky budú omnoho chutnejšie, skôr sa aj udusí.

Dobrú paradajkovú chuť.

Vyskúšajte aj fantastické mäsové guľky v paradajkovej omáčke - recept  portálu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty