Nákupný zoznam

Šťavnaté španielske vtáčiky, top recept

17.07.2023 | Autor: Denča

Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.

Španielske vtáčky. Foto - Denča

Španielske vtáčiky sú jednoducho overenou klasikou, ktorú by mal vedieť pripraviť každý.

Španielske vtáčiky

Na prvý pohľadom sa ich príprava - predovšetkým zavinutie do závitkov - vtáčikov, môže zdať obtiažna, ale pri každom ďalšom to bude už len ľahšie a stojí to naozaj za to.

Sú plnené skvelými surovinami, ktoré dotvárajú lahodný celok. Dokonalou prílohou je tarhoňa, ryža alebo zemiaková kaša. Vyskúšajte aj bravčové ragú. Alebo náš recept na bravčový stroganov. Skúste aj recept na francúzske zemiaky.


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 8 plátkov - slanina
  • 3 PL - hladká múka
  • 4 PL - horčica
  • 7 ks - čerstvá uhorka
  • 5 ks - frankfurtské párky
  • 3 PL - olej
  • 8 plátkov - Cuketové čipsy prekvapia, vyskúšajte ich. Top recept
  • 8 plátkov - hovädzie mäso
Poslať ako nákupný zoznam



Šťavnaté španielske vtáčiky, top recept

Postup receptu: Španielske vtáčiky

Ingrediencie: 8 plátkov hovädzieho mäsa, 1 cibuľa, 8 plátkov slanin, 3 PL - hladká múka 4 PL - horčica 7 ks - čerstvá uhorka 5 ks - frankfurtské párky 3 PL - olej.

1. Príprava ingrediencií

Vajcia uvaríme natvrdo (vložíme do vriacej vody a varíme 10 minút), necháme vychladnúť a ošúpeme. Cibuľu nakrájame na kocky, slaninu na tenké plátky.

2. Plnenie závitkov

Plátky hovädzieho mäsa naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou (1 lyžička). Obložíme plátkom slaniny, polkami vajíčka, a uhorkou a párkom.

3. Zavinutie mäsa

Mäso zavinieme do závitku/vtáčika, obtočíme potravinárskym špagátom alebo niťou. Zľahka ich pomúčime hladkou múkou.

4. Varenie

Na rozohriatom oleji spolu opražíme cibuľu a nakrájanú slaninu (ktorá sa zvýšila). Vtáčiky prudko opečieme zo všetkých strán, pekne sa zatiahnu. Podlejeme vývarom /horúcou vodou. Varíme do zmäknutia mäsa, približne 90 minút. Ak je potrebné podlievame vodou.

5. Servírovanie

Z vtáčikov odstránime niť, prekrojíme ich a podávame so zemiakovým pyré, ryžou alebo tarhoňou.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty