Španielske vtáčky. Foto - Denča
Španielske vtáčiky sú jednoducho overenou klasikou, ktorú by mal vedieť pripraviť každý.
Na prvý pohľadom sa ich príprava - predovšetkým zavinutie do závitkov - vtáčikov, môže zdať obtiažna, ale pri každom ďalšom to bude už len ľahšie a stojí to naozaj za to.
Sú plnené skvelými surovinami, ktoré dotvárajú lahodný celok. Dokonalou prílohou je tarhoňa, ryža alebo zemiaková kaša. Vyskúšajte aj bravčové ragú. Alebo náš recept na bravčový stroganov. Skúste aj recept na francúzske zemiaky.
Ingrediencie: 8 plátkov hovädzieho mäsa, 1 cibuľa, 8 plátkov slanin, 3 PL - hladká múka 4 PL - horčica 7 ks - čerstvá uhorka 5 ks - frankfurtské párky 3 PL - olej.
Vajcia uvaríme natvrdo (vložíme do vriacej vody a varíme 10 minút), necháme vychladnúť a ošúpeme. Cibuľu nakrájame na kocky, slaninu na tenké plátky.
Plátky hovädzieho mäsa naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou (1 lyžička). Obložíme plátkom slaniny, polkami vajíčka, a uhorkou a párkom.
Mäso zavinieme do závitku/vtáčika, obtočíme potravinárskym špagátom alebo niťou. Zľahka ich pomúčime hladkou múkou.
Na rozohriatom oleji spolu opražíme cibuľu a nakrájanú slaninu (ktorá sa zvýšila). Vtáčiky prudko opečieme zo všetkých strán, pekne sa zatiahnu. Podlejeme vývarom /horúcou vodou. Varíme do zmäknutia mäsa, približne 90 minút. Ak je potrebné podlievame vodou.
Z vtáčikov odstránime niť, prekrojíme ich a podávame so zemiakovým pyré, ryžou alebo tarhoňou.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk