Nákupný zoznam

Chutná zeleninová polievka s kukuricou a haluškami, RECEPT nielen pre deti

11.08.2020 | Autor: Nela

Chutná zeleninová polievka s kukuricou a haluškami, recept nielen pre deti z dielne portálu DobráKuchaňa.sk. Vyskúšajte si s nami pripraviť skvelú a zdravú polievku.

Chutná zeleninová polievka s kukuricou a haluškami, recept

Skvelá zeleninová polievka nielen zasýti, ale aj zahreje. Polievka je vynikajúca nielen na obed, ale aj na večeru.

Vyskúšajte jednoduchú zeleninovú polievku z webu Dobrej kuchyne na zeleninovú polievku s kukuricou a domácimi haluškami, ktorú si obľúbia nielen deti.

Kukurica je nielen sladká a chrumkavá, ale aj výživná obilnina. Výborná do šalátov, hodí sa k rôznym druhom mäsa, do omáčok.

Vybrali sme pre vás aj recept na najlepšiu šošovicovú polievku od babičky so zeleninou

Výborná zeleninová polievka s haluškami

  • Čas prípravy: 25 minút
  • Počet porcií: 4

Dnes sme si pre vás pripravili lahodnú zeleninovú polievku s kukuricou a domácimi krupicovými haluškami.

Ak nemáte vajce na halušky, ponúkame vám tip na záver. Uvarte si chutnú polievku, ktorú si zamilujú hlavne vaše deti. Varte s Dobrou kuchyňou.

Vyskúšájte aj recept na tradičnú domácu kapustnicu s hubami

Zeleninová polievka s kukuricou a haluškami

(Na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 2 ks - cesnak
  • 1 polievková lyžica - olivový olej
  • 1 ks - mrkva
  • 1 ks - kurkuma
  • 2 polievkové lyžice - mletá červená paprika
  • 1 plechovka - kukurica
  • 3 polievkové lyžice - krupica
  • 1 ks - bylinky
Poslať ako nákupný zoznam



Chutná zeleninová polievka s kukuricou a haluškami, RECEPT nielen pre detiAutor - Nela

Zeleninová polievka s kukuricou a haluškami - postup receptu

Ingrediencie: 1 ks malá plechovka sterelizovanej kukurice (plná hrsť mrazenej kukurice), 1 ks väčšia mrkva, 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti), 1 ks menšia cibuľa, 1 polievková lyžica (olivového) oleja, 1 polievková lyžica masla (oleja), na domáce krupicové halušky: 1 ks vajce, 2-3 kopcovité lyžice krupice (podľa potreby), 1 polievková lyžica oleja, štipka soli, bylinky (nemusia byť), na dochutenie: 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky, soľ, trochu mletej kurkumy (výborná na kĺby), celá (drvená) rasca, mleté čierne korenie.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Cesnak ošúpeme. Mrkvu ošúpeme, umyjeme, nakrájame na kocky. Na oleji a masle restujeme cibuľu do sklovita.
  2. Pripravíme si cesto na halušky. Vajce vidličkou rozšľaháme, pridáme olej, soľ a krupicu podľa potreby. Malo by nám vzniknúť nie príliš husté cesto, lebo napučí.
  3. Keď je cibuľa sklovitá, pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu. Restujeme približne 5 minút, kvôli chuti a farbe polievky. Potom pridáme mletú červenú papriku.
  4. Premiešame. Nakoniec pridáme kukuricu (sterelizovanú alebo mrazenú), rozpolené strúčiky cesnaku a zalejeme 1,3 l horúcej vody. Polievku necháme zovrieť.
  5. Potom do polievky cez haluškovač alebo lyžicou tvarujeme krupicové halušky. Ak pridáme aj bylinky (petržlenovú vňať, pažítku), doplníme si tak aj vitamín C.
  6. Podľa potreby polievku dochutíme. Zeleninovú polievku s kukuricou a krupicovými haluškami povaríme približne 15 minút, aby sa halušky uvarili, mrkva zmäkla.

Tip Dobrej kuchyne: Nemáte vajce na domáce halušky? Zopár minút pred koncom varenia polievky pridajte hrsť menších cestovín. Stačí, ak sa cestoviny cca 3 minúty povaria, potom polievku odstavte. Cestoviny ešte dôjdu. Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na skvelú zeleninovú polievku s krupicovými haluškami portálu Ženy v meste

Vyskúšajte skvelé recepty na polievky portálu DobráKuchyňa.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty