Nákupný zoznam

Šťuchané zemiaky s maslom, top RECEPT na obľúbenú prílohu

17.01.2021 | Autor: Nela

Fantastické šťuchané zemiaky s maslom. Vyskúšajte recept na obľúbenú prílohu so značkou Dobrá kuchyňa.

Fantastické šťuchané zemiaky s maslom, postup ako ich pripraviť

Zemiakové prílohy sú na Slovensku tradičné a veľmi obľúbené. Dnes vám Dobrá kuchyňa prináša jednoduchý recept na skvelú zemiakovú prílohu, vynikajúce šťuchané zemiaky s maslom.

Šťuchané zemiaky s maslom sú výborné k vyprážaným rezňom, k rôznym omáčkam, ale aj zeleninovým pokrmom. Chutia úžasne aj s pohárom kyslého mlieka. 

Dobrá kuchyňa má pre vás pripravených mnoho receptov nielen na skvelé prílohy, ale aj hlavné jedlá, nátierky, koláče, dezerty. Ponuka je naozaj bohatá. Každý deň pre vás pripravujeme recepty s nadšením a láskou. 

Obľúbená príloha zo zemiakov recept na najlepšiu zemiakovú kašu, ktorú si vaše deti zamilujú

Šťuchané zemiaky s maslom - dokonalá príloha

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas varenia zemiakov: 20 minút (podľa potreby)
  • Počet porcií: 5-6

Rozmýšľate nad chutnou prílohou zo zemiakov? Pripravte si chutné šťuchané zemiaky s maslom podľa podrobného fotoreceptu webu Dobrá kuchyňa. Prípravu zvládne aj každý začiatočník, vyskúšajte. Nech sa páči.

Vyskúšajte aj recept na klasický zemiakový šalát s majonézou

Vynikajúce šťuchané zemiaky s maslom, ktoré si zamilujete

(Na 5-6 porcií)


Ingrediencie

  • 12 ks - zemiak strednej veľkosti
Poslať ako nákupný zoznam



Šťuchané zemiaky s maslom, top RECEPT na obľúbenú prílohuAutor - Nela

Úžasné šťuchané zemiaky s maslom - postup receptu

Ingrediencie: 12 ks zemiak strednej veľkosti, cca 100-150 g čerstvého masla (aj viac, podľa chuti, druhu zemiakov) na dochutenie: soľ, drvená rasca - podľa chuti

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Zemiaky očistíme, dôkladne umyjeme, nakrájame na kocky. Do hrnca pridáme zemiaky, vodu, ktorá bude siahať 2 cm nad ich okraj, soľ a rascu. Uvaríme ich do mäkka, trvá to cca 20 minút. 
  2. Uvarené zemiaky scedíme a hneď pridáme čerstvé maslo. Zemiaky ešte na chvíľu prikryjeme pokrievkou, aby maslo zmäklo. Zemiaky sa tak so zmäknutým maslom jednoduchšie rozšťuchajú.
  3. Zemiaky si rozšťucháme podľa obľuby, môžeme úplne dohladka, prípadne iba trocha, aby nám ostali aj kúsky zemiakov. Maslo je veľmi dôležité. Pridávame ho podľa chuti, druhu zemiakov.
  4. Ak je potrebné šťuchané zemiaky s maslom ešte dosolíme. Takto pripravené šťuchané zemiaky s maslom ihneď podávame. Vtedy chutia najlepšie. Sú vynikajúcou prílohou k rôznym jedlám.

Tip Dobrej kuchyne: Zvýšili vám šťuchané zemiaky s maslom a neviete čo s nimi? Vyskúšajte skvelé domáce zemiakové lokše. Nech sa páči, inšpirujte sa receptom nižšie.

Dobrú zemiakovú chuť.

Recept zo zvyšných zemiakov najlepšie domáce zemiakové lokše, babičkin recept portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty