Ak budete postupovať podľa nášho receptu, prídete na to, že kupovať griotku už nemá zmysel. Veď ovocného podielu je tam len, aby sa nepovedalo. Vy si do svojej griotky môžeme dať aj dve kilá višní a po ich vylúhovaní vám ostatne veľmi chutné ovocie, ktoré ešte využijete pri príprave rôznych koláčov alebo aj torty. Višne nasiaknuté v brandy alebo rume chutia neskutočne dobre napríklad s čokoládou.
Tento recept je čarovný aj v tom, že je úplne jednoduchý. Treba len vyčkať, kým sa višne lúhujú, ale to nie je žiaden problém. Budete ich postupne sledovať a po zhruba mesiaci, prípadne viac, dospejete k zdarnému výsledku.
Višne si dôkladne umyjeme a odkôstkujeme.
Zasypeme ich cukrom a necháme cez noc odstáť.
Višne aj s cukrom presunieme do 5 litrovej fľaše a zalejeme takým množstvom brandy, koľko sa zmestí.
Višne necháme takto lúhovať mesiac, maximálne šesť týždňov.
Následne višne povyberáme a odložíme si, ešte sa nám zídu pri príprave rôznych dezertov či torty. Do fľaše s tekutinou dolejeme zvyšok brandy a dôkladne premiešame. Gritoku máme hotovú.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk