Chuť tohto jedla je vždy jedinečná. Závisí od toho, aké paradajky požijeme, či sú kyslé alebo sladké, od druhu mäsa a či zvolíme domácu knedľu alebo zemiaky. Paradajková omáčka má krásnu červenkastú farbu, sladkokyslú vôňu a chuť a jej príprava je naozaj jednoduchá. Na mäsové guľky použijeme pomleté bravčové pliecko, budú šťavnaté a keďže sú jemne obaľované v múke, dodatočné zahustenie omáčky nie je vôbec potrebné. Prípadne vyskúšajte aj recept na mäsové guľky IKEA.
Základom omáčky sú paradajky, môžeme použiť čerstvé, alebo pasírované. Na oleji opražíme cibuľu nakrájanú na drobno. Pridáme paradajkový pretlak alebo paradajky, celé čierne korenie, bobkový list, soľ, cukor, rascu a necháme prevariť. Vyberieme bobkový list a všetko rozmixujeme do hladka. Dochutíme cukrom a na zjemnenie môžeme pridať 2 dcl mlieka. Necháme variť.
Hrnček ryže premyjeme a varíme v osolenej vode ako cestoviny. Keď je ryža mäkká, nadbytočnú vodu zlejeme a necháme ryžu vychladnúť. Bravčové pliecko pomelieme, pridáme vychladnutú ryžu, vajíčka, pretlačený cesnak a korenie (mleté čierne, papriku, rascu a soľ) a zmiešame do masy.
Z masy tvarujeme guľky, každú jemne obalíme v hladkej múke, aby lepšie držali pokope. (Všeobecne platí, radšej menej ryže - lepšie držia tvar) Guľky vložíme do vriacej omáčky a varíme približne pol hodinu.
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke podávame s knedľou alebo varenými zemiakmi.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk