Nákupný zoznam

Výborné šťuchané zemiaky s medvedím cesnakom, top RECEPT

14.03.2021 | Autor: Nela

Výborné šťuchané zemiaky s medvedím cesnakom. Top recept na zemiakovú prílohu so značkou Dobrá kuchyňa.

Fantastické šťuchané zemiaky s medvedím cesnakom

Zemiakové prílohy sú na Slovensku tradičné a veľmi obľúbené. Sezóna medvedieho cesnaku je tu. Dnes vám Dobrá kuchyňa preto prináša jednoduchý recept na skvelú zemiakovú prílohu, vynikajúce šťuchané zemiaky s medvedím cesnakom.

Šťuchané zemiaky s medvedím cesnakom ladia s vyprážaným rezňom, s duseným či pečeným mäsom, sú chutné k rôznym omáčkam, zeleninovým pokrmom. Chutia úžasne aj s pohárom kyslého mlieka. 

Medvedí cesnak rastie ako prvá liečivá bylinka na začiatku jari. Má skvelé účinky pre náš organizmus. Je skutočným pokladom pre naše zdravie. Nie nadarmo sa mu hovorí zelený zázrak prírody.

Tip na zdravú maškrtu najlepší banánový chlebík s ovsenými vločkami, recept webu NajlepšieKoláče.sk

Šťuchané zemiaky s medvedím cesnakom - skvelá príloha

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas varenia zemiakov: 20 minút (podľa potreby)
  • Počet porcií: 5-6

Rozmýšľate nad chutnou prílohou zo zemiakov? Pripravte si chutné šťuchané zemiaky s medvedím cesnakom podľa podrobného fotoreceptu webu Dobrá kuchyňa. Prípravu zvládne aj každý začiatočník, vyskúšajte. Nech sa páči. Skvelá príloha na výživnú prílohu.

Vyskúšajte aj skvelé šťavnaté ražniči z bravčového mäsa, ktoré sa k našim zemiakom hodí

Vynikajúce šťuchané zemiaky s medvedím cesnakom

(Na 5-6 porcií)


Ingrediencie

  • 12 ks - zemiak strednej veľkosti
  • 1 podľa chuti - listy medvedieho cesnaku
Poslať ako nákupný zoznam



Výborné šťuchané zemiaky s medvedím cesnakom, top RECEPTAutor - Nela

Úžasné šťuchané zemiaky s medvedím cesnakom - postup receptu

Ingrediencie: 12 ks zemiak strednej veľkosti, cca 100-150 g čerstvého masla (aj viac, podľa chuti, druhu zemiakov), zopár listov čerstvého medvedieho cesnaku - podľa chuti (alebo maslo z medvedieho cesnaku, klasického masla tak použijeme menej) na dochutenie: soľ, drvená alebo celá rasca, mleté čierne korenie - podľa chuti.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na kocky. Pridáme soľ a rascu, zemiaky uvaríme do mäkka. Trvá to cca 20 minút. 
  2. Ak zvolíme čerstvý medvedí cesnak, listy umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Cesnak pridáme podľa chuti.
  3. Na prípravu šťuchaných zemiakov môžeme zvoliť aj maslo z medvedieho cesnaku. Maslo pridáme na rozohriatu panvicu.
  4. Maslo s medvedím cesnakom si na panvici chvíľu orestujeme, cesnak pekne zavonia. Potrebujeme naozaj iba zopár minút.
  5. Uvarené zemiaky scedíme, pridáme orestovaný medvedí cesnak alebo nakrájaný medvedí cesnak a maslo. Pošťucháme.  
  6. Dobre vyšťuchané zemiaky (masla pridáme podľa chuti, potreby) dochutíme ešte soľou, mletým korením. Ihneď podávame.

Tip Dobrej kuchyne: Chcete šťuchané zemiaky s medvedím cesnakom ešte jemnejšie, lahodnejšie? Ku šťuchaniu pridajte aj šľahačkovú smotanu podľa potreby.

Dobrú zemiakovo-cesnakovú chuť.

Inšpirujte sa výborná krémová polievka s medvedím cesnakom, recept portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty