Zemiakové prílohy sú na Slovensku tradičné a veľmi obľúbené. Sezóna medvedieho cesnaku je tu. Dnes vám Dobrá kuchyňa preto prináša jednoduchý recept na skvelú zemiakovú prílohu, vynikajúce šťuchané zemiaky s medvedím cesnakom.
Šťuchané zemiaky s medvedím cesnakom ladia s vyprážaným rezňom, s duseným či pečeným mäsom, sú chutné k rôznym omáčkam, zeleninovým pokrmom. Chutia úžasne aj s pohárom kyslého mlieka.
Medvedí cesnak rastie ako prvá liečivá bylinka na začiatku jari. Má skvelé účinky pre náš organizmus. Je skutočným pokladom pre naše zdravie. Nie nadarmo sa mu hovorí zelený zázrak prírody.
Tip na zdravú maškrtu najlepší banánový chlebík s ovsenými vločkami, recept webu NajlepšieKoláče.sk
Rozmýšľate nad chutnou prílohou zo zemiakov? Pripravte si chutné šťuchané zemiaky s medvedím cesnakom podľa podrobného fotoreceptu webu Dobrá kuchyňa. Prípravu zvládne aj každý začiatočník, vyskúšajte. Nech sa páči. Skvelá príloha na výživnú prílohu.
Vyskúšajte aj skvelé šťavnaté ražniči z bravčového mäsa, ktoré sa k našim zemiakom hodí
(Na 5-6 porcií)
Ingrediencie: 12 ks zemiak strednej veľkosti, cca 100-150 g čerstvého masla (aj viac, podľa chuti, druhu zemiakov), zopár listov čerstvého medvedieho cesnaku - podľa chuti (alebo maslo z medvedieho cesnaku, klasického masla tak použijeme menej) na dochutenie: soľ, drvená alebo celá rasca, mleté čierne korenie - podľa chuti.
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Chcete šťuchané zemiaky s medvedím cesnakom ešte jemnejšie, lahodnejšie? Ku šťuchaniu pridajte aj šľahačkovú smotanu podľa potreby.
Dobrú zemiakovo-cesnakovú chuť.
Inšpirujte sa výborná krémová polievka s medvedím cesnakom, recept portálu Ženy v meste
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk