Ako si pripraviť klasickú strúhanú cviklu s chrenom? Nech sa páči. Tradičný recept so značkou Dobrá kuchyňa.
Najlepšia klasická veľkonočná cvikla s chrenom. Cvikla k Veľkej noci jednoznačne patrí. Má nielen nádhernú farbu, je aj plná zdravia. Výborne sa hodí k veľkonočným pokrmom, pretože podporuje trávenie.
Obyčajnú cviklu s chrenom si však môžete pripraviť kedykoľvek. Rozhodne vyskúšajte jednoduchý recept z dielne kuchyne portálu Dobrá kuchyňa. Potešte svoje zdravie.
Pripravili sme aj recept na skvelý írsky chlieb bez kysnutia, zdravý recept so značkou Najlepšie koláče
Cvikla je bombou pre naše zdravie, omladzuje a chráni. Je bohatá na vitamíny B, vitamín C a E, obsahuje veľké množstvo minerálnych látok.
Strúhaná cvikla s chrenom je tradičná predovšetkým na Veľkú noc. Výborne ladí s veľkonočnou šunkou a hrudkou. Je chutná, zdravá, ľahko dostupná a lacná, pripraviť si ju môžete po celý rok. Najlepšia klasická strúhaná cvikla s chrenom so značkou Dobrá kuchyňa.
Ak si uvaríme cviklu deň vopred, ušetríme si čas, potom nám príprava klasickej veľkonočnej cvikly nezaberie veľa času. Cviklu si môžeme upiecť aj v rúre, a to tak, že si cviklu obalíme do alobalu a uložíme na plech. Pečieme pri teplote 180 oC. Samozrejme, aj na pečenie potrebujeme minimálne 40 minút. Vyskúšajte aj recept na veľkonočný baránok. Skúste aj naše Veľkonočné recepty na zákusky.
Inšpirujte sa recept na skvelý cviklový šalát s vajíčkom a kyslou uhorkou. A tu je recept na strúhanú cviklu s chrenom.
(Na 3x 700 ml pohár)
Ingrediencie: 16 ks cvikla strednej veľkosti na nálev: 500 ml voda, 1/2 malej lyžičky celej rasce (môžeme aj vynechať), 2 zarovnané polievkové lyžice soli, 4 zarovnané polievkové lyžice kryštálového alebo trstinového cukru, zopár zrniečok celého čierneho korenia (môžeme aj vynechať), ocot alebo citrónová šťava podľa chuti (cca 6 polievkových lyžíc, aj viac/šťava z dvoch citrónov) citrónovú šťavu nevaríme, pridávame ju až nakoniec na ďalšie dochutenie: nastrúhaný chren - podľa chuti (najlepšie čerstvý, môže byť aj sterilizovaný)
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Keď si cviklu uvaríme alebo upečieme deň vopred, ušetríme si čas pri samotnej príprave klasickej veľkonočnej cvikly s chrenom.
Dobrú tradičnú chuť. Skúste aj naše recepty na rolády na Veľkú noc. Vyskúšajte aj najlepšia klasická veľkonočná cvikla s chrenom, top recept webu Ženyvmeste.sk. Skúste aj recept na veľkonočnú plnku bez mäsa. Skúste aj ten na veľkonočného barančeka.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk