Mleté bravčové mäso je vďačná surovina. Dá sa z neho vymýšľať a tvarovať čokoľvek, na čo máme práve chuť. Mnohí z nás už možno aj zabudli na čevapčiči, no treba ho pripomenúť, pretože ide o neskutočne chutný a jednoduchý pokrm.
Tajomstvo čevapčiči spočíva v správnom pomere všetkých prísad, ktoré k čevapčiči patria. Či už ide o cibuľu, cesnak, korenia, mäso tej najvyššej kvality...
Aj keď je v prípade tohto receptu pomleté, treba dbať o to, aby bolo kvalitné. Ideálne kúpiť celý kus mäsa, ktorý vidíme a pomlieť si ho doma alebo nechať tak urobiť pracovníka priamo v mäsiarstve pred našimi očami.
Niekto rád pripravuje čevapčiči z viacerých druhov mäsa, ale nie je to nutné. Bravčové je vhodné a overené, no čo je najdôležitejšie, na tento druh jedla sa hodí najlepšie.
A už stačí dochutiť, obaliť v strúhanke a smažiť. Prezrite si fotorecept Dobrá kuchyňa a vyskúšajte si pripraviť doma čevapčiči. Možno sa tak vrátite do školskej jedálne alebo na dovolenku do Bulharska. Isté ale je, že si pochutnáte.
(pre 6 osôb)
Ingrediencie: 1 kg mletého bravčového mäsa, soľ - podľa chuti, mleté čierne korenie - podľa chuti, 1/2 KL majoránky, 3 strúčiky cesnaku, 1 malá cibuľa, strúhanka na obalenie, olej na smaženie.
Tip pre vás
Pripravíme si mäsovú zmes. Cesnak a cibuľu nastrúhame, dochutíme koreniami.
Všetko spolu dôkladne premiešame.
Vytvarujeme si valčeky, ktoré jednotlivo obalíme v strúhanke.
Čevapčiči smažíme v horúcom oleji do zlatista.
Dobrú chuť.
Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk