Nákupný zoznam

Recept na úžasný koláč s mrveničkou, ringlotami a trnkami

11.09.2022 | Autor: Kristýna

Dobrá Kuchyňa vám prináša skvelý recept, pri ktorom využijete akékoľvek ovocie z vašej záhradky na vynikajúce ovocné koláče, ktorým nik neodolá.

Recept na úžasný koláč s mrveničkou, ringlotami a trnkami, autorka receptu a foto: Kristýna

S končiacim sa letom začína sezóna oberania ovocia z našich záhradiek. Portál Dobrá Kuchyňa vám prináša skvelý recept, pri ktorom využijete akékoľvek ovocie z vášho sadu na vynikajúce koláče, ktorým nik neodolá.

Recept na úžasný koláč s mrveničkou, ringlotami a trnkami

  • Doba prípravy v min.: 90
  • Doba pečenia v min.: 20
  • Počet porcií: 36 kúskov

V recepte na vynikajúci ovocný koláč s mrveničkou som použila ringloty a trnky z našej záhradky, vy môžete zvoliť akúkoľvek kombináciu. Ku kysnutým koláčom sa skvele hodia aj marhule alebo aj lekvár.

Tip na mrveničku: Aj keď sa držíte uvedeného množstva a mrvenička sa stále nedrobí, je potrebné pridať viac múky a cukru, vždy jednu polievkovú lyžicu cukru a jednu polievkovú lyžicu múky.

Ak ste doteraz nerobili kvások a cesto, nebojte sta, dajte sa do toho podľa nášho receptu a úžasný kysnutý koláč s ovocím sa podarí na výbornú aj vám. Uvidíte, urobíte radosť sebe aj všetkým blízkym.

Vyskúšajte aj ďalšie skvelé recepty na koláče z webu Ženy v meste.

Recept na úžasný koláč s mrveničkou, ringlotami a trnkami

(na 36 kúskov)


Ingrediencie

  • 10 polievkových lyžíc - polohrubá múka
  • 500 g - hladká múka
  • 15 polievkových lyžíc - kryštálový cukor
  • 2 ks - vajcia
  • 125 ml - olej
  • - štvrť čajovej lyžičky - soľ
  • 250 ml - polotučné mlieko
  • 1 kocka - kvasnice
  • - podľa chuti - ringloty, trnky alebo iné ovocie
  • 125 g - Hera
Poslať ako nákupný zoznam



Recept na úžasný koláč s mrveničkou, ringlotami a trnkami

Recept na úžasný koláč s mrveničkou, ringlotami a trnkami - postup prípravy

Ingrediencie: 0,5 kg hladkej múky, 250 ml polotučného mlieka, 2 ks vajcia, 5 polievkových lyžíc kryštáľového cukru, 1 kocka kvasníc, štvrť čajovej lyžičky soli, 125 ml stolového oleja, ringloty, trnky alebo iné ovocie podľa chuti

Mrvenička: 125 g Hery, 10 polievkových lyžíc kryštáľového cukru, 10 polievkových lyžíc polohrubej múky

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Pripravíme kvások

Mlieko zahrejeme na teplotu ľudského tela. Pridáme cukor a rozdrobíme do neho droždie. Necháme nabehnúť cca 10 minút.

2. Urobíme cesto

Múku preosejeme, pridáme vajco, soľ, olej a kvások.

3. Dáme cesto kysnúť

Suroviny premiešame cca 10 minút vareškou alebo robotom a dáme kysnúť na 30 minút pod utierkou na teplé miesto. Po 30 minútach cesto premiešame a dáme kysnúť na 30 minút.

4. Pripravíme mrveničku

Medzitým ako nám kysne cesto, urobíme mrveničku. Do misky dáme heru, cukor a múku. Rukami miesime do tej doby, kým sa nám hmota nezačne drobiť medzi rukami.

5. Dáme cesto na plech

Plech si vymastíme a natlačíme naň rukami cesto.

6. Poukladáme ovocie

Na pripravené cesto dáme ovocie, kladieme jednu bobuľku vedľa druhej.

7. Posypeme mrveničkou

Na ovocie nasypeme rovnomerne mrveničku.

8. Dáme piecť

Koláč dáme do vopred vyhriatej rúry na 180 °C na 20 minút.

9. Servírujeme

Tip na mrveničku: Aj keď sa držíte uvedeného množství a mrvenička sa stále nedrobí, je potřebné pridať viac múky a cukru, vždy jednu polievkovú lyžicu cukru a jednu polievkovú lyžicu múky.

Dobrú chuť!

Máme pre vás skvelý recept na kysnutý závin. Alebo tento rýchly koláč s jahodami.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty