Zapečená tortilla plnená bešamelovou omáčkou s mäsom. Overený recept webu DobráKuchyňa.sk.
Každá gazdinka či gazda má niekedy pocit, že všetko, čo by chcela pripraviť na večeru, tu už bolo nedávno. Čo nové vymyslieť, aký recept využiť? A musí to byť aj rýchle, pretože hladní členovia rodiny sa nevedia dočkať, kedy konečne zasadnú k stolu po dlhom ťažkom dni. Čo takto zapečená, naplnená tortilla?
Vždy je dobré mať v špajzke odložené tortilové alebo tacos placky. Vtedy už večeru až tak prudko vymýšľať netreba, stačí mať ešte pár ingrediencií a pustiť sa rýchlo do samotnej prípravy.
Tortilla automaticky nemusí byť naplnená a zakrútená, výborná je, ak sa zapečie niekoľko vrstiev v podobe torty so skvelou bešamelovou omáčkou a vareným králičím či kuracím mäsom.
Ešte nejaký ten syr a chutná večera, alebo aj obed je rýchlo na stole. A ak máte chuť aj na recept ako si doma upiecť samotné tortilly, tu je inšpirácia z webu Ženyvmeste.sk
(na 4 porcie)
Ingrediencie: mlieko 2 dcl, hladká múka 50 g, kyslá smotana 250 ml, nastrúhaný obľúbený syr 2 plné hrste, kuracie mäso 400 g, biele korenie 1 podľa chuti, bravčová masť, maslo alebo olej 3 polievkové lyžice, soľ podľa chuti, tacos placky 4 ks.
Tip pre vás
Na dno zapekacej misky dáme prvú tortilu.
Pripravíme si omáčku. Na troche oleja opražíme múku, riedime mliekom a pridáme smotanu. Dochutíme soľou a korením.
Do omáčky zapracujeme nakrájané uvarené mäso.
Na prvú tortilu navrstvíme omáčku.
Položíme ďalšiu tortilu a pokračujeme.
Na vrch nastrúhame syr.
Pečieme asi 15 minút na 180 stupňov Celzia.
Dobrú chuť. Máme pre vás aj recept na tortillu s kuracím mäsom a zeleninou
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk