Gaštanová torta bez múky a cukru, dokonale overený recept. Autorka receptu a foto - Katarína
Najlepšia gaštanová torta bez múky a cukru je vynikajúci dezert takmer bez výčitiek.
Vyskúšajte si ju pripraviť podľa nášho receptu z webu DobráKuchyňa.sk.
Ak obľubujete chuť gaštanového pyré a rumu tak tento recept je stvorený pre vás. Bez pridania múky a cukru.
Fantastická chuť a zdravá sladkosť z domácej kuchyne.
Máme pre vás aj recept na fantastickú čokoládovú tortu s ovocím. Skúste aj ďalšie naše nápady, ako využiť pečené gaštany. Vyskúšajte aj naše nápady ako jednoducho ozdobiť tortu.
(na 8 porcií)
Ingrediencie: šľahačková smotana 250 ml, lekvár alebo džem 5 polievkových lyžíc, čokoládové kúsky podľa chuti, gaštanové pyré 600 g, rum 5 polievkových lyžíc, vajcia 6 ks.
Tip pre vás
Vajcia si rozdelíme na bielka a žĺtka do 2 vyšších misiek.
Žĺtka si rozmixujeme s 375g gaštanového pyré.
Do vymiešaného základu si pomaly stierkou primiešame vyšľahané bielka.
Dobre vymiešané cesto si dáme do olejom vymastenej tortovej formy s priemerom 21cm a dáme piecť na 180°C na približne 35 minút.
Cesto po uplynutí času skontrolujeme so špilkou a jej zapichnutím do neho, ak ostane suchá korpus je hotový. Necháme ho úplne vychladnúť.
Krém si pripravíme vyšľahaním 175g gaštanového pyré a šľahačkovú smotanu.
Krém šľaháme do tuha tak aby nekvapkal a ostal prilepený na metličke. Nešľaháme dlhšie lebo by sa mohla šľahačka prešľahať a oddeliť voda od tuku.
Korpus si rozrežeme na polovicu po dĺžke, pokvapkáme rumom a potrieme kyslastým džemom.
Na džem natrieme polovicu krému, položíme vrchnú časť korpusu a potrieme zvyšným krémom.
Na vrch torty si nastrúhame 50g gaštanového pyré a horkú čokoládu podľa chuti. Tortu necháme aspoň 4 hodiny odpočinúť v chladničke.
Dobrú chuť.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk