Nákupný zoznam

Fantastická čokoládová torta s ovocím, overený recept

21.05.2021 | Autor: Slávka

Super ľahká, extra čokoládová torta s černicami, prípadne iný ovocím, ktorú budete pre jej jednoduchosť milovať.

Super ľahká, extra čokoládová torta s černicami, ktorú budete pre jej jednoduchosť milovať

Čokoládová torta s ovocím, recept

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 20 minút
  • Počet porcií: 8 až 10

Upiecť čokoládovú tortu sa na prvý pohľad zdá dosť zložité. K tomu krém, klasicky sa robí zo žĺtkov s pridaním veľkého množstva stuženého tuku a nejaká príchuť, väčšinou kakao.

Potom niečo na ozdobu, cifrované, náročné...

Máme pre vás aj recept na čokoládovú tortu s parížskym krémom

Pokiaľ sa už teraz začínate desiť, Dobrá kuchyňa vám prináša recept na menej tradičnú čokoládovú tortu.

O to viac však chutnejšiu, má extra čokoládový korpus, oveľa jednoduchší postup, bez zbytočného nezdravého tuku, s úplne ľahkým ozdobným motívom.

Podarí sa vám vykúzliť ju naozaj za malú chvíľu a vaša rodina či priatelia budú ohúrení. Neváhajte, vyskúšajte, neoľutujete...

Vyskúšajte aj ďalšie recepty na koláče z kuchyne webu DobráKuchyňa.sk. Vyskúšajte aj naše nápady ako jednoducho ozdobiť tortu.

Fantastická čokoládová torta - ingrediencie

(pre 10 osôb)


Ingrediencie

  • 100 g - hladká múka
  • 200 g - práškový cukor
  • 0 PL - kryštálový cukor
  • 500 ml - jemný tvaroh
  • 500 g - mascarpone
  • 200 g - horká čokoláda (aspoň 72 %)
  • 2 ks - vanilkový cukor
Poslať ako nákupný zoznam



Fantastická čokoládová torta s ovocím, overený recept

Čokoládová torta s ovocím, postup receptu

Ingrediencie (na 8-10 porcií): 4 vajcia, 250 g kryštálového cukru, 100 g hladkej múky, 200 g masla, 200 g horkej čokolády (aspoň 72 %), 500 g mascarpone, 500 g jemného tvarohu, 2 balíčky vanilkového cukru, 200 g práškového cukru, asi 500 g černíc (resp. iné čerstvé ovocie podľa chuti).

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Začneme korpusom. Maslo s čokoládou rozpustíme nad parou (alebo v mikrovlnke). Necháme mierne vychladnúť. Štyri celé vajcia šľaháme mixérom s kryštálovým cukrom. Keď nám vznikne nadýchaná pena, pridáme múku a ešte chvíľu zašľaháme. Opatrne do toho vmiešame čokoládovú hmotu, prelejeme do tortovej formy.
  2. Pečieme na 170 stupňov Celzia asi 20 minút (môže však byť aj menej, treba skúšať drevenou špajdlou). Cesto má byť ešte redšie zvnútra a na povrchu upečené, mierne popraskané.
  3. Urobíme si plnku jednoduchým zmiešaním mascarpone, tvarohu, vanilkového a práškového cukru. Natrieme na korpus.
  4. Na vrch poukladáme černice, resp. iné čerstvé ovocie a rôzne cukríky. Fantázii sa medze nekladú.

Dobrú chuť. Skúste aj recept na jednoduchý korpus na tortu.  A tu je aj naša čokoládová torta s krémom. Prečítajte si aj kedy sadiť maliny?

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty