Domáci hovädzí hamburger, poctivý burger z hovädzieho mäsa. Autorka receptu a foto: Ivka
Vyskúšajte si pripraviť skvelý hamburger z poctivých surovín podľa receptu z dielne Dobrá kuchyňa. Keď ho ochutnáte, razom zabudnete na hamburgre z fast foodu.
Chutná mäsová placka v sendviči, s oblohou od výmyslu sveta - hamburger. Táto pochúťka sa teší čoraz väčšej obľube aj u nás.
Vyskúšajte s nami recept na poctivý domáci hamburger, ktorý vás zasýti a poteší svojou šťavnatosťou.
Recept pre každého kuchára, hravo ho zvládne aj začiatočník.
Ak ste naň práve dostali chuť, pripravte si ho podľa odskúšaného receptu z webu Dobrá kuchyňa.
Máme pre vás aj recept štavnatý kurací hamburger. Tu je aj náš recept na burger.
(na 2 porcie)
Ingrediencie: cibuľa 1 ks, cesnak 1 ks, med 1 PL, horčica 2 kávová lyžička, kečup 2 kávová lyžička, tatárska omáčka 2 kávová lyžička, žemľa 2 ks, paradajka 1 ks, ľadový šalát 2 listy, väčšia kyslá uhorka 1 ks, mleté hovädzie mäso 200 g, červená mletá paprika 1 kávová lyžička, obľúbený druh syra 2 plátok, čierne korenie mleté podľa chuti, soľ podľa chuti, olej 1 PL.
Mleté hovädzie mäso dochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou a roztlačeným strúčikom cesnaku. Všetko spolu zmiešame a vytvoríme placku hrubú asi 0,5 cm. Placku urobíme tenšiu a väčšiu, pretože počas pečenia sa mäso stiahne.
Na rozpálenú panvicu s olejom položíme burgre a upečieme ich na miernom ohni z obidvoch strán po 5 minút. Po upečení ich zabalíme do alobalu a necháme odpočívať približne 3-5 minút.
Medzitým, kým sa mäso pečie na panvici, si očistíme a nakrájame cibuľu na kolieska, paradajku a kyslú uhorku na plátky. Umyjeme šalát a môžeme ho natrhať na menšie kúsky alebo nechať listy v celku.
Hamburgerové žemle prekrojíme na polovicu. Každú polovicu z oboch strán opečieme nasucho na rozpálenej panvici. Dávame pozor, aby nám neprihoreli. Stačí len pár sekúnd z oboch strán, kým žemľa nechytí zlatistú farbu.
Na spodnú polovicu žemle natrieme tatársku omáčku a na vrchnú kečup zmiešaný s horčicou a medom. Na spodnú časť uložíme mäso, naň položíme plátok syra a ďalej kolieska cibule, kyslú uhorku, paradajku, šalát a všetko prikryjeme druhou polovicou žemle. Oblohu môžete obmieňať podľa seba. Chutí skvele aj s lístkami rukoly v kombinácii s mozarelou. Alebo pikantnou chilli omáčkou.
Dobrú chuť!
Vybrali sme pre vás pravý domáci hamburger, recept originál kuchyne portálu Ženy v meste
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk