Cícerová panvička so špenátom, autorka receptu a foto: Denča
Cícerová panvička so špenátom je skvelý recept z najzdravšej strukoviny s kari korením a kurkumou. Vyskúšajte ho tiež!
Cícer je takmer dokonalou strukovinou. Obsahuje poriadnu dávku vlákniny, železa, je bezlepkový a ľahko stráviteľný. Azda jedinou jeho nevýhodou je, že podobne ako iné strukoviny, aj on sa musí vopred namáčať. Pre recept na najlepšiu cícerovú panvičku môžete ale použiť aj cícer v náleve.
Špenát by mal patriť pravidelne medzi jedlá, ktoré konzumujete, pretože je veľmi zdravý. Okrem výbornej chuti, obsahuje dôležité omega-3 kyseliny, vitamíny a minerály. Pomáha tiež udržovať zdravý krvný tlak, posilňuje činnosť srdca, mozgu, chráni oči, či spevňuje zuby.
Cícerová panvička so špenátom je úžasnou alternatívou nízkokalorického bezmäsitého jedla. Ja som si ju urobila s vynikajúcou zeleninovou ryžou, vy ju ale môžete podávať aj s dusenou zeleninou alebo aj s hubami. Pripravte si tento zdravý a chutný recept a neoľutujete!
Ženy v meste pre vás majú aj skvelý recept na humus z cíceru
(na 2 porcie)
Ingrediencie: cibuľa 1 ks, cesnak 5 strúčikov, olivový olej 1 polievková lyžica, kurkuma 1 čajová lyžička, čerstvý špenát 200 g, kari korenie 1 čajová lyžička, čierne korenie mleté podľa chuti, soľ podľa chuti, cícer v náleve 100 g, kokosové mlieko 1 plechovka
Tip pre vás
Cibuľu nakrájame a do receptu použijeme špenátové listy (čerstvé alebo mrazené). Pri použití suchého cíceru: Na začiatok ho namočíme do vody aspoň na 12 hodín. Potom varíme vo vode do zmäknutia, v tlakovom hrnci to trvá približne 30 minút.
Na olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľu a do zlatista opečieme uvarený cícer.
Zalejeme plechovkou kokosového mlieka a necháme prevrieť. Pridáme špenátové listy, pretlačený cesnak a korenie - kari, kurkumu, soľ a mleté čierne korenie. Necháme variť asi 10 minút, aby sa prepojili chute.
Ku cícerovej panvičke sa skvelo hodí dusená zelenina alebo zeleninová ryža.
Dobrú chuť!
Máme pre vás aj výborný recept na zeleninové rizoto
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk