Nákupný zoznam

Cícerová panvička so špenátom, recept pre zdravie

12.08.2022 | Autor: Denča

Skvelý recept z najzdravšej strukoviny s kari a kurkumou. Vyskúšajte ho tiež!

Cícerová panvička so špenátom, autorka receptu a foto: Denča

Cícerová panvička so špenátom je skvelý recept z najzdravšej strukoviny s kari korením a kurkumou. Vyskúšajte ho tiež!

Cícerová panvička so špenátom, recept pre zdravie

  • Čas prípravy v min.: 30
  • Čas pečenia v min.: 20
  • Počet porcií: 2

Cícer je takmer dokonalou strukovinou. Obsahuje poriadnu dávku vlákniny, železa, je bezlepkový a ľahko stráviteľný. Azda jedinou jeho nevýhodou je, že podobne ako iné strukoviny, aj on sa musí vopred namáčať. Pre recept na najlepšiu cícerovú panvičku môžete ale použiť aj cícer v náleve.

Špenát by mal patriť pravidelne medzi jedlá, ktoré konzumujete, pretože je veľmi zdravý. Okrem výbornej chuti, obsahuje dôležité omega-3 kyseliny, vitamíny a minerály. Pomáha tiež udržovať zdravý krvný tlak, posilňuje činnosť srdca, mozgu, chráni oči, či spevňuje zuby.

Cícerová panvička so špenátom je úžasnou alternatívou nízkokalorického bezmäsitého jedla. Ja som si ju urobila s vynikajúcou zeleninovou ryžou, vy ju ale môžete podávať aj s dusenou zeleninou alebo aj s hubami. Pripravte si tento zdravý a chutný recept a neoľutujete!

Ženy v meste pre vás majú aj skvelý recept na humus z cíceru

Najlepšia cícerová panvička so špenátom, recept pre zdravie

(na 2 porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 5 strúčikov - cesnak
  • 1 polievková lyžica - olivový olej
  • 1 čajová lyžička - kurkuma
  • 200 g - čerstvý špenát
  • 1 čajová lyžička - kari korenie
  • 100 g - cícer v náleve
  • 1 plechovka - kokosové mlieko
Poslať ako nákupný zoznam



Cícerová panvička so špenátom, recept pre zdravie

Cícerová panvička so špenátom - postup prípravy

Ingrediencie: cibuľa 1 ks, cesnak 5 strúčikov, olivový olej 1 polievková lyžica, kurkuma 1 čajová lyžička, čerstvý špenát 200 g,  kari korenie 1 čajová lyžička, čierne korenie mleté podľa chuti, soľ podľa chuti, cícer v náleve 100 g, kokosové mlieko 1 plechovka

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Príprava

Cibuľu nakrájame a do receptu použijeme špenátové listy (čerstvé alebo mrazené). Pri použití suchého cíceru: Na začiatok ho namočíme do vody aspoň na 12 hodín. Potom varíme vo vode do zmäknutia, v tlakovom hrnci to trvá približne 30 minút. 

2. Opražíme

Na olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľu a do zlatista opečieme uvarený cícer. 

3. Varíme

Zalejeme plechovkou kokosového mlieka a necháme prevrieť. Pridáme špenátové listy, pretlačený cesnak a korenie - kari, kurkumu, soľ a mleté čierne korenie. Necháme variť asi 10 minút, aby sa prepojili chute.

4. Tip na servírovanie

Ku cícerovej panvičke sa skvelo hodí dusená zelenina alebo zeleninová ryža.

Dobrú chuť!

Máme pre vás aj výborný recept na zeleninové rizoto

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty