Nákupný zoznam

Výborná paradajková omáčka na cestoviny bez mäsa, vyskúšaný recept

21.11.2021 | Autor: Katarína

Výživná omáčka bez mäsa obohatená o bielkoviny. Výborná paradajková omáčka na cestoviny bez mäsa, vyskúšaný recept webu DobráKuchyňa.sk.

Výborná paradajková omáčka na cestoviny bez mäsa, vyskúšaný recept. Autor receptu a foto - Katarína

Výživná omáčka bez mäsa obohatená o bielkoviny.

Výborná paradajková omáčka na cestoviny bez mäsa, recept

  • Čas prípravy v min.: 45
  • Čas pečenia v min.: 35
  • Počet porcií: 6

Máte chuť na ľahšiu verziu paradajkovej omáčky na cestoviny bez mäsa?  Nech sa páči, túto omáčku si zamilujete.

Máme pre vás aj recept na paradajkovú omáčku na cestoviny od žien v meste

Ingrediencie na paradajkovú omáčku

(na 6 porcií)


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 4 ks - cesnak
  • 2 kávové lyžičky - bazalka
  • 1 polievková lyžica - olivový olej
  • 1 kávová lyžička - mletá červená paprika
  • 1 PL - trstinový cukor
  • 400 g - cestoviny
  • 1 plechovka - kukurica
  • 700 ml - paradajkové pyré
  • 150 g - červená šošovica
  • 2 kávové lyžičky - oregano
  • 1 podľa chuti - strúhaný syr, ideálne parmezánového typu
  • 1 kávová lyžička - peper
Poslať ako nákupný zoznam



Výborná paradajková omáčka na cestoviny bez mäsa, vyskúšaný recept

Paradajková omáčka na cestoviny, postup receptu

Ingrediencie: cibuľa 1 ks, cesnak 4 ks, bazalka 2 kávové lyžičky, olivový olej 1 polievková lyžica, mletá červená paprika 1 kávová lyžička, trstinový cukor 1 PL, cestoviny 400 g, kukurica 1 plechovka, paradajkové pyré 700 ml, červená šošovica 150 g, oregano 2 kávové lyžičky, strúhaný syr, ideálne parmezánového typu podľa chuti, soľ 2 kávové lyžičky, peper 1 kávová lyžička, melasa podľa chuti, provensálske korenie podľa chuti.

1. Pripravíme si základ

Na panvici si orestujeme na olivovom oleji na drobno nakrájanú cibuľu a 2 strúčiky cesnaku.

2. Pridáme paradajkové pyré

Po orestovaní pridáme paradajkové pyré (môžu byť aj drvené paradajky) a pridáme soľ, peper, oregano, bazalku, mletú červenú papriku, trstinový cukor a melasu. Všetko dobre zamiešame a privedieme k varu.

3. Do paradajkovej omáčky prisypeme šošovicu

Keď máme zmes horúcu, prisypeme do nej červenú šošovicu a zamiešame. Necháme variť do zmäknutia približne 20 minút. Ak máme príliš husté pyré, dolejeme do omáčky horúcu vodu.

4. Pridáme kukuricu

Keď máme šošovicu zmäknutú a hustotu omáčky doladenú, pridáme do nej scedenú kukuricu z plechovky a zvyšné 2 strúčiky cesnaku. Ešte krátko spolu povaríme.

5. Uvaríme si cestoviny a podávame

Vo väčšom hrnci si necháme zovrieť vodu, pridáme do nej soľ a uvaríme obľúbené cestoviny podľa návodu na obale. Cestoviny servírujeme s omáčkou a nastrúhaným parmezánom.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na fantastickú smotanovú omáčku na cestoviny

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty