Tradičná jablková štrúdľa, autorka receptu a foto: Kristýna
Prichádza jeseň a s ňou aj zbieranie jabĺk z našich záhrad a stromov. Nechajte svoj domov rozváňať skvelou jablkovou štrúdľou, ktorá si vás podmaní.
Jablková štrúdľa z lístkového cesta je naozaj jednoduchý recept, ktorý zvládnu a začiatočníci. Nebojte sa, dodržaním postupu prípravy sa vám jablková štrúdľa určite podarí.
Ja som v recepte použila naše domáce „skoré“ jablká, ktoré zbožnujem. Vy si už vyberte podľa svojich možností alebo chuti. Kombinácia jabĺk, škorice a upečeného lístkového cesta je u nás doma zaručený úspech.
Úžasná jablková štrúdľa sa vám bude rozplývať na jazyku. Neváhajte a dajte sa do pečenia!
Z dielne kuchyne Ženy v meste pre vás máme aj ďalšie úžasné recepty z lístkového cesta. Alebo recept na varené červené víno.
(na 1 plech, 4 nožičky)
Ingrediencie: 2 ks lístkového cesta, 12-20 ks jabĺk podľa veľkosti, pol balíčka škorice, 16 polievkových lyžíc cukru, 16 polievkových lyžíc strúhanky, 1 ks vajce
Tip pre vás
Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubo. Rozdelíme na 4 diely.
Cesto rozdelíme tiež na 4 diely. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme.
Na cesto dáme jablká, okraje necháme cca 2-3 cm suché, aby nám jablká nevytiekli.
Na jablká sypeme cukor, na jednu nôžku 4 veľké lyžice cukru.
Na jablká s cukrom dáme strúhanku, opeť na každú nožičku 4 veľké lyžice strúhanky. Strúhanku dáváme, aby nám nevytiekla šťava z jabĺk.
Na záver dáme škoricu, posypeme podľa chuti.
Každú nožičku zrolujeme, dáme na plech a potrieme rozmiešaným vajíčkom.
Dáme piecť do predom vyhriatej rúry na 180 °C, na 20 minút.
Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj úžasný recept na pudingovo jablkový koláč
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk