Nákupný zoznam

Tradičná jablková štrúdľa, recept z lístkového cesta

08.01.2022 | Autor: Kristýna

Nechajte svoj domov rozváňať skvelou jablkovou štrúdľou, ktorej chuť si vás podmaní.

Tradičná jablková štrúdľa, autorka receptu a foto: Kristýna

Prichádza jeseň a s ňou aj zbieranie jabĺk z našich záhrad a stromov. Nechajte svoj domov rozváňať skvelou jablkovou štrúdľou, ktorá si vás podmaní.

Tradičná jablková štrúdľa, recept z lístkového cesta

  • Doba prípravy v min.: 20
  • Doba pečenia v min.: 20
  • Počet porcií: 1 plech, 4 nožičky

Jablková štrúdľa z lístkového cesta je naozaj jednoduchý recept, ktorý zvládnu a začiatočníci. Nebojte sa, dodržaním postupu prípravy sa vám jablková štrúdľa určite podarí.

Ja som v recepte použila naše domáce „skoré“ jablká, ktoré zbožnujem. Vy si už vyberte podľa svojich možností alebo chuti. Kombinácia jabĺk, škorice a upečeného lístkového cesta je u nás doma zaručený úspech.

Úžasná jablková štrúdľa sa vám bude rozplývať na jazyku. Neváhajte a dajte sa do pečenia!

Z dielne kuchyne Ženy v meste pre vás máme aj ďalšie úžasné recepty z lístkového cesta. Alebo recept na varené červené víno.

Tradičná jablková štrúdľa, recept z lístkového cesta

(na 1 plech, 4 nožičky)


Ingrediencie

  • 2 ks - lístkové cesto
  • 12 - 20 kusov - jablká
  • 16 polievkových lyžíc - strúhanka
  • pol balíčka - škorica
Poslať ako nákupný zoznam



Tradičná jablková štrúdľa, recept z lístkového cesta

Tradičná jablková štrúdľa - postup prípravy

Ingrediencie: 2 ks lístkového cesta, 12-20 ks jabĺk podľa veľkosti, pol balíčka škorice, 16 polievkových lyžíc cukru, 16 polievkových lyžíc strúhanky,  1 ks vajce

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Pripravíme jablká

Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubo. Rozdelíme na 4 diely.

2. Rozvaľkáme cesto

Cesto rozdelíme tiež na 4 diely. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme.

3. Jablká dáme na cesto

Na cesto dáme jablká, okraje necháme cca 2-3 cm suché, aby nám jablká nevytiekli.

4. Posypeme cukrom

Na jablká sypeme cukor, na jednu nôžku 4 veľké lyžice cukru.

5. Posypeme strúhankou

Na jablká s cukrom dáme strúhanku, opeť na každú nožičku 4 veľké lyžice strúhanky. Strúhanku dáváme, aby nám nevytiekla šťava z jabĺk.

6. Posypeme škoricou

Na záver dáme škoricu, posypeme podľa chuti.

7. Zrolujeme

Každú nožičku zrolujeme, dáme na plech a potrieme rozmiešaným vajíčkom.

8. Dáme piecť

Dáme piecť do predom vyhriatej rúry na 180 °C, na 20 minút.

Dobrú chuť!

Vyskúšajte aj úžasný recept na pudingovo jablkový koláč

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty