Najlepší kurací paprikáš, overený recept. Foto - Denča
Vynikajúci maďarský paprikáš je u nás nesmierne obľúbené jedlo. Pripravte si ho s nami podľa overeného receptu.
Myslím si, že kurací paprikáš je známy a obľúbený v každej rodine. A nielen v tej slovenskej.
Pravý maďarský paprikáš obsahuje zelenú papriku, paradajky a pálivú mletú papriku.
U nás sa osvedčil tento recept, ktorý zvládne aj začiatočník. Ak máte chuť, vyskúšajte aj náš recept na kurací paprikáš s domácimi haluškami.
(na 5 porcií)
Ingrediencie: cibuľa 2 ks, hladká múka 2 PL, paprika 2 ks, bobkový list 4 ks, kuracie stehná 5 ks, čierne korenie celé 7 guličiek, červená mletá paprika 3 kávová lyžička, drvená rasca podľa chuti, čierne korenie mleté podľa chuti, soľ podľa chuti, smotana na varenie 100 ml, olej 2 dcl, cherry paradajky 6 ks.
Tip pre vás
Pripravíme si potrebné suroviny. Namiesto oleja môžeme použiť bravčovú masť, ako je kto zvyknutý. Kuracie stehná nevykosťujeme, cibuľu, papriku a paradajky nakrájame.
Najprv na oleji orestujeme pokrájanú cibuľu, jemne do hneda. Urobíme si zásmažku - poprášime hladkou múkou, chvíľu miešame. Primiešame mletú papriku a hneď to zalejeme vodou, necháme dosiahnuť bod varu.
Do vriaceho základu pridáme kuracie stehná, bobkový list. Okoreníme soľou, mletým čiernym korením, celým korením a rascou. Necháme variť približne 30 minút. Potom pridáme nakrájanú papriku, paradajky a varíme, dokým nie je mäso mäkké. Približne ďalších 30 minút.
Ak sa nám zdá, že je omáčka riadka (aj napriek zásmažke) a máme radi hustejšiu konzistenciu, zahustíme ju smotanou na varenie.
Kurací paprikáš podávame s domácimi haluškami alebo cestovinami.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept na babičkin kurací paprikáš
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk