Nákupný zoznam

Najlepší kurací paprikáš, overený recept

14.03.2022 | Autor: Denča

Vynikajúci maďarský paprikáš je u nás nesmierne obľúbené jedlo. Pripravte si ho s nami podľa overeného receptu.

Najlepší kurací paprikáš, overený recept. Foto - Denča

Vynikajúci maďarský paprikáš je u nás nesmierne obľúbené jedlo. Pripravte si ho s nami podľa overeného receptu.

Kurací paprikáš, overený recept

Myslím si, že kurací paprikáš je známy a obľúbený v každej rodine. A nielen v tej slovenskej.

Pravý maďarský paprikáš obsahuje zelenú papriku, paradajky a pálivú mletú papriku.

U nás sa osvedčil tento recept, ktorý zvládne aj začiatočník. Ak máte chuť, vyskúšajte aj náš recept na kurací paprikáš s domácimi haluškami.

Ingrediencie na kurací paprikáš

(na 5 porcií)


Ingrediencie

  • 2 ks - cibuľa
  • 2 PL - hladká múka
  • 2 ks - paprika
  • 4 ks - bobkový list
  • 5 ks - kuracie stehná
  • 7 guličiek - čierne korenie celé
  • 3 kávová lyžička - červená mletá paprika
  • 6 ks - cherry paradajky
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepší kurací paprikáš, overený recept

Najlepší kurací paprikáš, overený recept

Ingrediencie: cibuľa 2 ks, hladká múka 2 PL, paprika 2 ks, bobkový list 4 ks, kuracie stehná 5 ks, čierne korenie celé 7 guličiek, červená mletá paprika 3 kávová lyžička, drvená rasca podľa chuti, čierne korenie mleté podľa chuti, soľ podľa chuti, smotana na varenie 100 ml, olej 2 dcl, cherry paradajky 6 ks.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Príprava surovín

Pripravíme si potrebné suroviny. Namiesto oleja môžeme použiť bravčovú masť, ako je kto zvyknutý. Kuracie stehná nevykosťujeme, cibuľu, papriku a paradajky nakrájame.

2. Pripravíme si základ

Najprv na oleji orestujeme pokrájanú cibuľu, jemne do hneda. Urobíme si zásmažku - poprášime hladkou múkou, chvíľu miešame. Primiešame mletú papriku a hneď to zalejeme vodou, necháme dosiahnuť bod varu.

3. krok

Do vriaceho základu pridáme kuracie stehná, bobkový list. Okoreníme soľou, mletým čiernym korením, celým korením a rascou. Necháme variť približne 30 minút. Potom pridáme nakrájanú papriku, paradajky a varíme, dokým nie je mäso mäkké. Približne ďalších 30 minút.

4. Pridáme kuracie stehná

Ak sa nám zdá, že je omáčka riadka (aj napriek zásmažke) a máme radi hustejšiu konzistenciu, zahustíme ju smotanou na varenie.

5. Servírovanie kuracieho paprikášu

Kurací paprikáš podávame s domácimi haluškami alebo cestovinami.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na babičkin kurací paprikáš

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty