Nákupný zoznam

Najlepší kotlíkový guláš, jednoduchý RECEPT na guláš

16.07.2020 | Autor: Nela

Najlepší kotlíkový guláš. Nech sa páči, jednoduchý recept na vynikajúci guláš so značkou Dobrá kuchyňa.

Najlepší domáci kotlíkový guláš, skvelý guláš pre celú rodinu

Guláš a leto k sebe jednoducho patria. Dobrá kuchyňa vám prináša jednoduchý recept na vynikajúci guláš, ktorý si určite obľúbite. Vyskúšajte. Pripravte si s nami najlepší kotlíkový guláš. Želáme vám dobrú chuť.

Kotlíkový guláš. Ak ste ho ešte nerobili a máte obavy, nevadí. My vám poradíme ako pripraviť skvelý kotlíkový guláš. Varte s nami tradične a chutne. Varte s Dobrou kuchyňou.

Inšpirujte sa najlepšie šťavnaté ražniči z bravčového mäsa

Domáci kotlíkový guláš originál, recept ako pripraviť chutný guláš

  • Čas prípravy: 1,5 hodiny (podľa potreby)
  • Počet porcií: 8-10

Aj keď je Dobrá kuchyňa nováčikom, máme bohaté skúsenosti s varením a pečením. Naše recepty sú tradičné, ale aj moderné, jednoduché, aj náročnejšie na prípravu. Stačí si len vybrať z našej ponuky. Dnes prinášame recept na fantastický kotlíkový guláš. Nech sa páči.

Náš guláš si môžete pripraviť z bravčového mäsa, ale aj z mäsa hovädzieho. Ak jedávate iba kuracie, zvoľte kuracie mäso. Jednoduchý kotlíkový guláš podľa vašej chuti.

Vybrali sme pre vás recept fantastický šťavnatý kurací steak. Vyskúšajte aj náš guláš. Vyskúšajte aj naše nápady ako zahustiť guláš.

Fantastický kotlíkový guláš z bravčového mäsa 

(pre 8-10 osôb)


Ingrediencie

  • 5-6 strúčikov - cesnak
  • 4 polievková lyžica - mletá červená paprika
  • 1 podľa chuti - feferónka
  • 4 ks - paradajka strednej veľkosti
  • 5 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 1200 g - bravčové pliecko alebo stehno
  • 2 ks - zelená paprika strednej veľkosti
  • 8+1 ks - zemiak strednej veľkosti
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepší kotlíkový guláš, jednoduchý RECEPT na gulášAutor - Nela

Najlepší domáci kotlíkový guláš - postup receptu

na jednu osobu počítame 100-150 g mäsa a 1 ks zemiak strednej veľkosti

Ingrediencie: 1 200 g bravčového pliecka alebo stehna, 5 ks cibuľa strednej veľkosti, 5 polievkových lyžíc bravčovej masti (oleja), 4 ks paradajka strednej veľkosti, 2 ks zelená paprika strednej veľkosti, 8 ks zemiak strednej veľkosti (krájame na kocky), 1 ks zemiak strednej veľkosti (na zahustenie), 5-6 strúčikov cesnaku na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá červená paprika (môže byť aj pálivá) alebo gulášové korenie, feferónka - podľa chuti

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Bravčové mäso umyjeme, osušíme, odblaníme. Mäso nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame, nemusíme úplne nadrobno, pretože sa rozdusí. Kotlík necháme nad ohňom rozpáliť.
  2. Do kotlíka pridáme bravčovú masť alebo olej a pripravenú cibuľu, orestujeme ju do sklovita. K orestovanej cibuli pridáme mletú červenú papriku, môžeme aj pálivú, podľa chuti. Premiešame.
  3. Ihneď pridáme aj nakrájané bravčové kúsky. Restujeme za stáleho miešania, aby sa mäso zatiahlo. Mäsko zbledne. Je to dôležité, pretože mäso tak bude vo vnútri šťavnaté. Guláš bude výborný.
  4. K mäsu pridáme aj 1 ošúpaný, umytý a rozpolený zemiak, ktorý až nakoniec, keď bude mäkký rozštucháme. Takto guláš zahustíme bez pridania múky. Mäso ďalej dusíme za stáleho podlievania.
  5. Je dôležité, aby sme pod kotlíkom udržiavali stálu teplotu, mäso kontrolovali, aby sa nepripálilo. Paradajky, papriky dobre umyjeme a nakrájame. Zelené papriky na rezančeky, paradajky na kocky.
  6. Pripravenú zeleninu pridáme k duseniu mäsa. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Keď je mäso polomäkké, tak ich tiež pridáme. Pridáme aj roztlačený cesnak, feferónku podľa chuti.
  7. Kotlíkový guláš ešte zriedime vodou (vždy pridávame iba horúcu vodu, nie studenú) podľa hustoty, ak je potrebné, ešte doladíme chute. Môžeme pridať aj petržlenovú vňať, doplníme vitamín C.

Tip Dobrej kuchyne: Ak si mäso pripravíme deň vopred (umyjeme, osušíme, odblaníme, nakrájame, pridáme 3 polievkové lyžice oleja a obľúbené korenie, premiešame a uložíme do chladu), guláš bude oveľa chutnejší.

Dobrú gulášovú chuť. A tu je naša kapustnica s klobásou. Vybrali sme pre vás pravý domáci kotlíkový guláš, recept kuchyne portálu Ženy v mesteSkúste s nami aj text aké mäso na guláš.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty