Nákupný zoznam

Najjednoduchšia šošovicová polievka, výborný RECEPT bez lepku

19.02.2021 | Autor: Nela

Najjednoduchšia šošovicová polievka. Top recept bez lepku so značkou Dobrá kuchyňa. Želáme vám dobrú chuť.

Najjednoduchšia šošovicová polievka, klasický recept

Jednoduchá šošovicová polievka, ktorú zvládne aj každý začiatočník. Výživná a chutná. Nech sa páči, recept bez lepku so značkou Dobrá kuchyňa. Prajeme vám dobrú chuť.

Strukovinové polievky sa tešia veľkej obľube. Strukoviny sú nielen veľmi zdravé, ale aj chutné a sýte. Pripravte si najjednoduchšiu šošovicovú polievku podľa nášho receptu, pochutí si celá rodina.

Vybrali sme pre vás aj najlepšia šošovicová polievka na kyslo so zemiakmi

Klasická šošovicová polievka - jednoduchá a chutná

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas varenia: 40 minút
  • Počet porcií: 4-5

Šošovica je nielen dostupná strukovina, ale aj strukovina plná zdravia. Podporuje zdravé srdce a cievy, znižuje cholesterol, má vysoký obsah železa, zaháňa únavu, pomáha s trávením, nadlho zasýti a prospieva aj našej postave. Zaraďte preto šošovicu čo najskôr do svojho jedálnička.

Najjednoduchšia šošovicová polievka, ktorú musíte vyskúšať. Fit recept na zdravú a chutnú polievku bez výčitiek so značkou Dobrá kuchyńa.

Vyskúšajte aj ďalšie skvelé recepty na polievky webu DobraKuchyna.sk  Tu je recept na šošovicovú polievku na kyslo bez smotany.

Chutná šošovicová polievka bez múky (lepku), od ktorej zaručene nepriberiete

(Na 4-5 porcií)


Ingrediencie

  • 3 strúčiky - cesnak
  • 1 štipka - kurkuma
  • 1-2 polievková lyžica - mletá červená paprika
  • 1 ks - bobkový list
  • 250 g - šošovica
  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 3 polievková lyžica - maslo alebo olivový olej
Poslať ako nákupný zoznam



Najjednoduchšia šošovicová polievka, výborný RECEPT bez lepkuAutor - Nela

Jednoduchá klasická šošovicová polievka - postup receptu

Ingrediencie: 250 g šošovice na zápražku bez múky: 3 polievkové lyžice masla alebo olivového oleja, 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti), 1-2 polievková lyžica mletej červenej papriky na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie - podľa chuti, štipka celej rasce a kurkumy, 1 ks bobokový list na dozdobenie: petržlenová vňať (môžeme aj vynechať, doplníme si však ďalší vitamín C)

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Šošovicu necháme cez noc napučať v studenej vode, zbavíme ju tak plynatosti. Pred varením si vodu zlejeme. Do väčšieho hrnca pridáme šošovicu, ktorú si zalejeme vodou, cca 5 cm nad jej povrch. Šošovicu dáme variť.
  2. Keď je šošovica polomäkká, pridáme soľ, mleté čierne korenie, celú rascu, kurkumu, bobkový list, zalejeme vodou (podľa potreby, obľúbenej hustoty polievky), varíme do mäkka. Pripravíme zápražku kvôli skvelej chuti.
  3. Zápražku bez múky si pripravíme tak, že si na masle (oleji) orestujeme očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita, stiahneme zo sporáka, pridáme roztlačený cesnak, aby zavoňal, aj mletú červenú papriku, premiešame.
  4. Paprikovo cibuľovú zápražku pridáme do polievky a povaríme približne 10 minút. Polievku ešte dochutíme, ak je to potrebné. No a môžeme podávať. Klasickú šošovicovú polievku môžeme vylepšiť petržlenovou vňaťou.
  5. Ak chceme tradičnú šošovicovú polievku výdatnejšiu, k polomäkkej šošovici pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky, môžeme aj inú obľúbenú zeleninu, prípadne párky či klobásku. My vám ponúkame základný fit recept.

Tip Dobrej kuchyne: Ak chceme polievku hustejšiu, odoberieme 1/3 polievky, ktorú rozmixujeme ponorným mixérom. Vrátime späť do polievky.

Želáme vám dobrú chuť bez výčitiek.

Vyskúšajte aj recept na klasickú šošovicovú polievku portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty