Šťavnatý strúhaný tvarohový koláč, overený recept. Autorka receptu a foto - Michaela
Fantastický, strúhaný tvarohový koláč, overený babičkin recept. Tento koláčik Vám rozhodne pochutí v tomto studenom období s čajíkom, či výbornou kávičkou.
Klasický strúhaný tvarohový koláč býva občas suchší, no tento recept vám zaručí, že to tak určite nebude.
Koláčik je naozaj výborný a šťavnatý.
Skúste si podľa toho to receptu na webe dobrakuchyna.sk pripraviť tento overený recept.
Máme pre vás aj recept na overenú klasiku strúhaný tvarohový koláč. Ale máme pre vás aj grankový koláč.
(na 28 kúskov)
Ingrediencie - na cesto: 400 g hladkej špaldovej múky, 100 g hnedý cukor, 4 PL kakao, 1 balíček bezfosfátového kypriaceho prášku, 250 g masla obyčajného 82%, 1 vajce. Ingrediencie na plnku: 500g tvaroh hrudkovitý, 100 g hnedého cukru, 4 ks vajec, 1 balíček vanilkový cukor, 1 balíček citrónový cukor.
1. Pripravíme si cesto
Najprv zmiešame suché ingrediencie: hladká múka, hnedý cukor, kakao, prášok do pečiva.
2. Pridáme vajíčka a maslo
Do suchej zmesi pridáme vajce a maslo.
Vzniknuté cesto odložíme do mraziaka aby sa nám ľahšie strúhalo.
Najprv si rozdelíme žĺtka od bielok. Zmiešame tvaroh, žĺtka, hnedý cukor, vanilkový cukor a citrónový cukor. Do vzniknutej zmesi zamiešame sneh z bielok.
Plech si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto vytiahneme z mraziaka a nastrúhame celé.
Polovicu nastrúhaného cesta posypeme na plech a zľahka popritláčame. Na zmes potom aplikujeme pripravenú tvarohovú plnku.
Potom ako nanesieme na vrstvu cesta tvaroh, opäť prichádza druhá polovica nastrúhaného cesta. A šup do trúby na 180 ° C, na 30 minút. Po upečení môžete koláčik posypať práškovým cukrom, avšak koláčik je bohate sladký, aj bez toho.
Dobrú chuť. Skúste aj naše staré slovenské recepty. Máme pre vás aj hrnčekový recept na tvarohový koláč s ovocím webu Ženy v meste
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk