Nákupný zoznam

Šťavnatý babičkin strúhaný tvarohový koláč, overený recept

22.11.2021 | Autor: Michaela

Fantastický, strúhaný tvarohový koláč, overený babičkin recept. Tento koláčik Vám rozhodne pochutí v tomto studenom období s čajíkom, či výbornou kávičkou.

Šťavnatý strúhaný tvarohový koláč, overený recept. Autorka receptu a foto - Michaela

Fantastický, strúhaný tvarohový koláč, overený babičkin recept. Tento koláčik Vám rozhodne pochutí v tomto studenom období s čajíkom, či výbornou kávičkou. 

Strúhaný tvarohový koláč, overený recept

  • Čas prípravy v min.: 30
  • Čas pečenia v min.: 30
  • Počet porcií: 28

Klasický strúhaný tvarohový koláč býva občas suchší, no tento recept vám zaručí, že to tak určite nebude.

Koláčik je naozaj výborný a šťavnatý.

Skúste si podľa toho to receptu na webe dobrakuchyna.sk pripraviť tento overený recept.

Máme pre vás aj recept na overenú klasiku strúhaný tvarohový koláčAle máme pre vás aj grankový koláč.

Ingrediencie na strúhaný tvarohový koláč

(na 28 kúskov)


Ingrediencie

  • 400 g - hladká múka
  • 4 polievkové lyžice - kakao
  • 500 g - hrudkovitý jemný tvaroh
  • 1 balíček - vanilkový cukor
  • 200 g - hnedý cukor
  • 5 ks - vajcia
  • 250 g - maslo
  • 1 balíček - citrónový cukor
  • 1 balíček - kypriaci prášok
Poslať ako nákupný zoznam



Šťavnatý babičkin strúhaný tvarohový koláč, overený recept

Šťavnatý strúhaný tvarohový koláč, overený recept

Ingrediencie - na cesto: 400 g hladkej špaldovej múky, 100 g hnedý cukor, 4 PL kakao, 1 balíček bezfosfátového kypriaceho prášku, 250 g masla obyčajného 82%, 1 vajce. Ingrediencie na plnku: 500g tvaroh hrudkovitý, 100 g hnedého cukru, 4 ks vajec, 1 balíček vanilkový cukor, 1 balíček citrónový cukor.

1. Pripravíme si cesto

Najprv zmiešame suché ingrediencie: hladká múka, hnedý cukor, kakao, prášok do pečiva.

2. Pridáme vajíčka a maslo

Do suchej zmesi pridáme vajce a maslo.

3. Cesto na tvarohový koláč je hotové

Vzniknuté cesto odložíme do mraziaka aby sa nám ľahšie strúhalo.

4. Tvarohová plnka

Najprv si rozdelíme žĺtka od bielok. Zmiešame tvaroh, žĺtka, hnedý cukor, vanilkový cukor a citrónový cukor. Do vzniknutej zmesi zamiešame sneh z bielok.

5. Príprava na plech

Plech si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto vytiahneme z mraziaka a nastrúhame celé.

6. Príprava na plech

Polovicu nastrúhaného cesta posypeme na plech a zľahka popritláčame. Na zmes potom aplikujeme pripravenú tvarohovú plnku.

7. Hotovo a do trúby

Potom ako nanesieme na vrstvu cesta tvaroh, opäť prichádza druhá polovica nastrúhaného cesta. A šup do trúby na 180 ° C, na 30 minút. Po upečení môžete koláčik posypať práškovým cukrom, avšak koláčik je bohate sladký, aj bez toho.

Dobrú chuť. Skúste aj naše staré slovenské recepty. Máme pre vás aj hrnčekový recept na tvarohový koláč s ovocím webu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty