Nákupný zoznam

Vynikajúce zapekané zemiaky s cviklou, RECEPT bez mäsa

16.04.2021 | Autor: Nela

Vynikajúce zapekané zapekané zemiaky s cviklou. Recept bez mäsa na skvelý obed či večeru so značkou Dobrá kuchyňa.

Fantastické zapekané zemiaky s cviklou, ktoré sa oplatí vyskúšať

Skvelý fit obed či večera bez mäsa. Nech sa páči. Vynikajúce zapekané zemiaky s cviklou so značkou Dobrá kuchyňa. Prípravu zvládne aj každý začiatočník, stačí si zaželať iba dobrú chuť.

Milujete zapekané zemiaky a zeleninu? Opäť ste na správnom mieste. Dnes vám Dobrá kuchyňa prináša novinku, úžasné zapekané zemiaky s cviklou, ktoré chutia fantasticky. 

Po zdravom obede - zdravý koláčik recept na skvelý banánový chlebík so značkou Najlepšie koláče

Ako jednoducho pripraviť zdravý obed či večeru bez mäsa

  • Čas varenia (pečenia) cvikly: 45-60 minút (podľa veľkosti)
  • Čas varenia zemiakov: 20-25 minút
  • Čas zapekania: cca 30-40 minút
  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 2-3

Cvikla je bombou pre naše zdravie, omladzuje a chráni. Je bohatá na vitamíny B, vitamín C a E, obsahuje veľké množstvo minerálnych látok. 

Pripravte si preto s nami úžasné zapekané zemiaky s cviklou, chutný obed či večera bez mäsa a lepku. Inšpirujte sa.

Fit verzia zapekaných zemiakov s cviklou? Namiesto smotany zvoľte nízkotučné mlieko, syr pridajte taktiež s menším obsahom tuku.

Ak si uvaríme cviklu a zemiaky deň vopred, ušetríme si čas pri samotnej príprave zapekaných zemiakov. Cviklu si môžeme upiecť aj v rúre, a to tak, že si cviklu obalíme do alobalu a uložíme na plech. Pečieme pri teplote 180 oC. Samozrejme, aj na pečenie potrebujeme minimálne 40 minút.

Inšpirujte sa recept na skvelý cviklový šalát s vajíčkom a kyslou uhorkou. A tu je aj náš recept na gazdovské zemiaky.

Vynikajúce zapekané zemiaky s cviklou - jednoduché a chutné

(Na 2-3 porcie)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - citrónová šťava
  • 7 ks - uvarený zemiak strednej veľkosti
  • 2 polievková lyžica - maslo alebo olivový olej
  • 150 g - obľúbený syr
  • 3 ks - uvarená cvikla strednej veľkosti
  • cca 180 ml - smotana alebo mlieko
Poslať ako nákupný zoznam



Vynikajúce zapekané zemiaky s cviklou, RECEPT bez mäsaAutor - Nela

Najlepšie zapekané zemiaky s cviklou - postup receptu

Ingrediencie: 7 ks uvarený zemiak strednej veľkosti, 3 ks uvarená cvikla strednej veľkosti, 2 polievkové lyžice masla alebo olivového oleja, 150 g obľúbený syr (eidam, gouda, mozzarella) na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie - podľa chuti, citrónová šťava - podľa chuti (výborne doladí chuť cvikly) na zálievku: cca 180 ml smotany alebo mlieka (podľa balenia), 2-3 ks vajce podľa veľkosti, trošku soli - podľa chuti   

  1. Najprv si uvaríme cviklu a zemiaky. Cvikla potrebuje na uvarenie cca 45 minút, zemiaky menej, 20 minút. Necháme vychladnúť. Uvarenú cviklu si môžeme kúpiť aj v obchode.
  2. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na plátky. Zapekaciu misu (veľkosť cca 25x15 cm) vytrieme zmäknutým maslo, môžeme potrieť aj olejom. Zemiaky poukladáme na celé dno misy.
  3. Zemiaky jemne osolíme a okoreníme. Cviklu ošúpeme, potom ju nastrúhame na rezančeky. V miske ju dochutíme citrónovou šťavou, soľou, korením. Rozvrstvíme na zemiaky.
  4. Ak cviklu takto dochutíme, nebude mdlá, bude výbornej chuti. Na cviklu poukladáme polovicu nakrájaného (nastrúhaného) syra, nasleduje druhá polovica zemiakov, ktorú ochutíme.
  5. Pripravíme si zálievku zo smotany (mlieka, ak si strážime kalórie), vajec, ktorú jemne osolíme. Touto zálievkou polejeme zemiaky a cviklu. Navrch rozvrstvíme zvyšok obľúbeného syra.
  6. Zemiaky s cviklou pečieme pri teplote 200 oC približne 30-40 minút podľa potreby, dozlatista. Hotové zapekané zemiaky s cviklou výborne ladia so zeleninovým šalátom, aj cviklovým.
  7. Keď to bez mäsa naozaj nejde, spolu so syrom pridajte aj nakrájanú dusenú či údenú šunku. Pri údenej šunke opatrne, pridajte menej soli, aby ste zemiaky s cviklou nepresolili.
  8. Naše zapekané zemiaky s cviklou chutia naozaj úžasne. Vyskúšajte. Za pár minút si pripravíte skvelý obed či večeru bez mäsa. Zapekané zemiaky vyzerajú na tanieri fantasticky.

Tip Dobrej kuchyne: Keď cviklu uvaríme deň vopred, ušetríme si čas pri samotnej príprave. Cvikly si môžeme uvariť aj viac, a pripraviť aj iné zdravé jedlá z cvikly - cviklovú nátierku, rôzne šaláty, polievku. 

Dobrú cviklovú chuť.

Vyskúšajte aj výborná zapekaná cvikla s cesnakom, top recept webu Ženyvmeste.sk. Alebo recept na zemiakové placky.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty