Skvelý fit obed či večera bez mäsa. Nech sa páči. Vynikajúce zapekané zemiaky s cviklou so značkou Dobrá kuchyňa. Prípravu zvládne aj každý začiatočník, stačí si zaželať iba dobrú chuť.
Milujete zapekané zemiaky a zeleninu? Opäť ste na správnom mieste. Dnes vám Dobrá kuchyňa prináša novinku, úžasné zapekané zemiaky s cviklou, ktoré chutia fantasticky.
Po zdravom obede - zdravý koláčik recept na skvelý banánový chlebík so značkou Najlepšie koláče
Cvikla je bombou pre naše zdravie, omladzuje a chráni. Je bohatá na vitamíny B, vitamín C a E, obsahuje veľké množstvo minerálnych látok.
Pripravte si preto s nami úžasné zapekané zemiaky s cviklou, chutný obed či večera bez mäsa a lepku. Inšpirujte sa.
Fit verzia zapekaných zemiakov s cviklou? Namiesto smotany zvoľte nízkotučné mlieko, syr pridajte taktiež s menším obsahom tuku.
Ak si uvaríme cviklu a zemiaky deň vopred, ušetríme si čas pri samotnej príprave zapekaných zemiakov. Cviklu si môžeme upiecť aj v rúre, a to tak, že si cviklu obalíme do alobalu a uložíme na plech. Pečieme pri teplote 180 oC. Samozrejme, aj na pečenie potrebujeme minimálne 40 minút.
Inšpirujte sa recept na skvelý cviklový šalát s vajíčkom a kyslou uhorkou. A tu je aj náš recept na gazdovské zemiaky.
(Na 2-3 porcie)
Ingrediencie: 7 ks uvarený zemiak strednej veľkosti, 3 ks uvarená cvikla strednej veľkosti, 2 polievkové lyžice masla alebo olivového oleja, 150 g obľúbený syr (eidam, gouda, mozzarella) na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie - podľa chuti, citrónová šťava - podľa chuti (výborne doladí chuť cvikly) na zálievku: cca 180 ml smotany alebo mlieka (podľa balenia), 2-3 ks vajce podľa veľkosti, trošku soli - podľa chuti
Tip Dobrej kuchyne: Keď cviklu uvaríme deň vopred, ušetríme si čas pri samotnej príprave. Cvikly si môžeme uvariť aj viac, a pripraviť aj iné zdravé jedlá z cvikly - cviklovú nátierku, rôzne šaláty, polievku.
Dobrú cviklovú chuť.
Vyskúšajte aj výborná zapekaná cvikla s cesnakom, top recept webu Ženyvmeste.sk. Alebo recept na zemiakové placky.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk