Najlepšie zdravé lievance z tvarohu, fit recept. Autorka receptu a foto - Andrea
Pripravte si s nami overený recept na fit zdravé tvarohové lievance. Nebojte sa použiť tvaroh v ceste, ručíme vám, že budú aj tak krásne nafúknuté.
Tieto lievance oslovia najmä ľudí, ktorí sa chcú zdravšie stravovať alebo sa tak už stravujú a hľadajú inšpiráciu. Základ cesta tvorí jemný tvaroh, vajíčko a celozrnná špaldová múka.
Môžete použiť v podstate ľubovoľnú obilninovú múku. Cesto možno ochutiť vanilkou/exktraktom alebo napríklad mletou škoricou, či perníkovým korením.
Servírovať môžete s čím máte radi: s tvarohom, lekvárom, ovocím, čokoládou, orechovým maslom a podobne. Naštartujte sa na pohodové víkendové ráno s týmto receptom. :)
Máme pre vás aj recept na banánové lievance s ovsenými vločkami
(na 1 porciu)
Ingrediencie: mlieko 50 ml, citrónová šťava 1 polievková lyžica, celozrnná špaldová múka 50 g, mletá škorica 1 čajová lyžička, kokosový olej alebo olej 2 polievkové lyžice, jemný tvaroh 70 g, ľubovoľné ovocie podľa výberu 1 hrsť, hnedý cukor 5 g, vajce 1 ks, soľ 1 štipka, kypriaci prášok 1 kávová lyžička.
Tip pre vás
Pripravíme si vopred všetky suroviny. Tvaroh, vajíčko a mlieko vyberte z chladničky aspoň 30 minút pred prípravou, nech sú izbovej teploty. Oddeľte si žĺtko a bielok.
Zmiešame si tekuté/mokré ingrediencie v miske: tvaroh, mlieko, citrónovú šťavu a žĺtko. Ak používate vanilkový alebo iný extrakt tak pridajte teraz.
V druhej miske si zmiešame zase sypké ingrediencie: Múku, soľ, kypriaci prášok, škoricu alebo iné mleté korenie, cukor. Z vaječného bielka vyšľaháme tuhý sneh. Pri šľahaní snehu majte bielko izbovej teploty, v dôkladne čistej miske (radšej sklenenej/kovovej), začnite nižšími otáčkami na šľahači a postupne pridávajte do vyšších.
Zmiešame si tekuté a suché suroviny do cesta, ktoré je pri lievancoch samozrejme hustejšie než pri palacinkách.
Dáme si zohrievať panvicu na mierny oheň. Použite nepriľnavú panvicu alebo kokosový či iný rafinovaný rastlinný olej. Zatiaľ si postupne do zmesy pridávame a primiešavame pomalými krúživými pohybmi sneh. Robíme to opatrne, neponáhľame sa, aby sme sneh "nešokovali" a nespľasol sa.
Takto vyzerá zamiešaný sneh v ceste.
Na rozohriatom oleji opekáme lievance. Vylejeme naberačku cesta na panvicu, čakáme kým sa začnú robiť prvé bublinky (po 90 až 120 sekundách), v tom momente otočíme a ešte približne 90 sekúnd opekáme z druhej strany.
V tomto momente otáčame...
Servírujeme s ľubovoľnou prílohou. Niekto rád lekvárové alebo len preliate sirupom, medom. Ja som natrela vrstvy čučoriedkovým lekvárom a navrchu je zmiešaný tvaroh (asi 2 PL) s 1 PL arašidového masla. Pridajte obľúbené ovocie, oriešky, granolu, polejte roztopeným maslom. Chutiam sa medze nekladú. :)
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept na skvelé domáce lievance webu Ženy v meste. Alebo aká múka na lievance.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk