Prijemné kyslá chuť, znamenitá vôňa lesných húb a sýtosť vďaka vajíčkam a kváskovému chlebíku. Reč je o hustej polievke, s kváskom v hlavnej úlohe.
Základom tohto receptu je zákvas, sú tri možnosti ako ho získame. Popísali sme ich tu - https://www.dobrakuchyna.sk/tradicny-polsky-zurek---vynikajuci-recept-a16-1324.
Sušené huby premyjeme a necháme namočené vo vode aspoň 2 hodiny/cez noc. Na oleji osmažíme do zlatista nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a huby, krátko spolu osmažíme, osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a zalejeme vodou. Necháme variť aspoň 20 minút.
Bielu, neúdenú klobásu pokrájame (na kocky alebo na polovicu) a pridáme do polievky. Majorán rozdrvíme v dlani, aby sa uvoľnila jeho typická vôňa, cesnak pokrájame na drobno a pridáme do hrnca.
Keď sú zemiaky mäkké, pridáme zákvas, vďaka ktorému získa polievka jedinečnú chuť. V tomto recepte je použitý hotový poľský žur, ktorý je veľmi kyslý a preto sme chuť polievky zjemnili sladkou smotanu. Necháme zovrieť a v prípade potreby dochutíme soľou a cukrom.
Do polievky môžeme pridať uvarené vajíčko. Dokonalú chuť polievky z kvásku dotvorí domáci kváskový chlieb.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk