Najlepšia nátierka z tofu, autorka receptu a foto: Denča
Lahodná nátierka z tofu, ktorá mnohých prekvapí. A čo je hlavná ingrediencia? Tofu - inak nazývané ako sójový syr, je bohatým zdrojom rastlinných bielkovín a zrejme preto je pravidelnou súčasťou vegetariánskych jedál.
Ľudom, ktorí tofu pohŕdajú, už len z princípu, často dávam ochutnať túto skvelú nátierku zo sójových kociek. A môžete mi veriť, bez toho, aby vedeli čo obsahuje, zalizujú sa až za ušami. Keď namiesto neochuteného tofu použijete údené, garantujem, že si ju pomýlia s mäsovou nátierkou.
Najlepšiu nátierku z tofu si pripravíte doslova za pár minút a podarí sa to naozaj každému. Ak si ju urobíte, rozšírite svoj arzenál nátierok o ďalšiu úžasnú a zdravú alternatívu. Stojí za to ju vyskúšať.
Z webu Ženy v meste pre vás máme aj výborný recept na vyprážané tofu. Vyskúšajte aj cesnakovú pomazánku.https://www.chutnerecepty.sk/cesnakova-natierka-recept/
(na 1 porciu)
Ingrediencie: olivový olej 3 polievkové lyžice, droždie 3, polievkové lyžice, horčica 1 polievková lyžica, jarná cibuľka 1 ks, soľ podľa chuti, sójové kocky 100 g tofu
Tip pre vás
Na túto jednoduchú nátierku potrebujeme neochutené tofu a lahôdkové droždie, ktoré tomu dodá výnimočnú chuť.
Na olivovom oleji osmažíme nakrájanú jarnú cibuľku, pridáme neochutené tofu a približne 1 dcl vody a varíme, kým sa tofu rozpustí a vznikne jemná hmota.
Odstavíme a pridáme horčicu, soľ a lahôdkové droždie. Ak je potrebné, rozriedime ju vodou, aby vznikla konzistencia, ktorú máme radi.
Nátierku môžeme rozmixovať úplne do hladka, podľa preferencií. S chrumkavým pečivom a zeleninou je to dokonalá vegetariánska pochúťka.
Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj tento úžasný recept na syrovo-cesnakovú nátierku
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk