Známy parížsky šalát je známa klasika, ktorú má rád snáď každý. Pripravte si ho s nami doma podľa receptu portálu DobráKuchyňa.sk.
Parížsky šalát je zrejme pre všetkých dobre známa lahôdka u nás veľmi rozšírená ešte za čias Československa. V roku 1976 dostal tento pokrm aj svoju Československú štátnu normu a jeho príprava sa doteraz moc nezmenila. Aspoň ak si ho pripravíte doma.
Pôvodný názov je odvodený od parížskej salámy z ktorej sa pripravoval, k tomu neodmysliteľná majonéza, hrášok, uhorky v sladko-kyslom náleve, jemné dochutenie.
Ale pokojne si ho môžete pripraviť aj z inej obľúbenej salámy, parížska sa dá pokojne nahradiť akoukoľvek inou mäkkou salámou.
V našich zemepisných šírkach sa tento šalát dlho ponúkal aj pri oslavách. Miska parížskeho šalátu nesmela chýbať na žiadnom slávnostnejšom stole, najmä tom silvestrovskom.
Vyskúšajte náš fotorecept webu DobráKuchyňa.sk, pripravíte si s ním ľahko a rýchlo obľúbený parížsky šalát – starú známu a chutnú klasiku.
Vyskúšajte aj recept na tradičný vajíčkový šalát - kliknite
(na 4 porcie)
Ingrediencie na 4 porcie: 400 g mäkkej salámy, 150 g sterilizovaného hrášku, 3 uhorky v sladko-kyslom náleve, 1 malá cibuľa, 1 KL horčice, 250 ml majonézy, mleté čierne korenie - podľa chuti, soľ - podľa chuti.
Tip pre vás
Dobrú chuť.
Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk