Jedlo, ktoré nás sprevádza po celý život. Stretávame sa s ním v škôlke, jedálňach, reštauráciách a nesmie chýbať v žiadnej domácnosti. Mäso so šťavou je klasika, ktorá sa hádam nedá ani pokaziť. Nepotrebuje zahustiť múkou ani smotanou, vynikne tak výborná chuť mäsa a mrkvy.
Bravčové mäso (pliecko, stehno) nakrájame na kocky, rovnako aj mrkvu a cibuľu.
Na oleji do zlatista osmažíme nakrájanú cibuľu s celou rascou. Pridáme mäso (v recepte je použité pliecko), restujeme, kým sa zatiahne a začne púšťať šťavu. Pridáme mleté čierne korenie, papriku a soľ. Podlejeme vodou a dusíme cca 20 minút.
Keď je mäso polomäkké, pridáme nakrájanú mrkvu, ak je potrebné prilejeme vodu a ďalej varíme, kým všetko zmäkne. Na zjemnenie môžeme po odstavení zo sporáka, primiešať lyžičku masla.
K bravčovému mäsu s mrkvou sa výborne hodia cestoviny, tarhoňa alebo aj varené zemiaky.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk