Nákupný zoznam

Bravčové kocky s mrkvou

09.08.2022 | Autor: Denča

Jednoduchý recept, v ktorom dokonale vynikne chuť mäsa a mrkvy

Jedlo, ktoré nás sprevádza po celý život. Stretávame sa s ním v škôlke, jedálňach, reštauráciách a nesmie chýbať v žiadnej domácnosti. Mäso so šťavou je klasika, ktorá sa hádam nedá ani pokaziť. Nepotrebuje zahustiť múkou ani smotanou, vynikne tak výborná chuť mäsa a mrkvy.


Ingrediencie

  • 300 g - bravčové mäso (pliecko, stehno, karé)
  • 3 ks - mrkva
  • 1 ks - cibuľa
  • 2 polievkové lyžice - olej
  • 1 kávová lyžička - červená mletá paprika
Poslať ako nákupný zoznam



Bravčové kocky s mrkvou

1. Príprava

Bravčové mäso (pliecko, stehno) nakrájame na kocky, rovnako aj mrkvu a cibuľu.

2. krok

Na oleji do zlatista osmažíme nakrájanú cibuľu s celou rascou. Pridáme mäso (v recepte je použité pliecko), restujeme, kým sa zatiahne a začne púšťať šťavu. Pridáme mleté čierne korenie, papriku a soľ. Podlejeme vodou a dusíme cca 20 minút.

3. Pridáme mrkvu

Keď je mäso polomäkké, pridáme nakrájanú mrkvu, ak je potrebné prilejeme vodu a ďalej varíme, kým všetko zmäkne. Na zjemnenie môžeme po odstavení zo sporáka, primiešať lyžičku masla.

4. Servírujeme

K bravčovému mäsu s mrkvou sa výborne hodia cestoviny, tarhoňa alebo aj varené zemiaky.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty