Žĺtkový puding. Foto - jemezdravo.eu
Nečakaná návšteva? Nevadí! Na žĺtkový puding z kuchárskej knihy Jeme zdravo celý rok potrebujete len pár surovín, ktoré už možno máte doma, a za pol hodiny máte hotový dezert, za ktorý by sa nemuseli hanbiť ani skúsení kuchári. Vyskúšajte sami.
Príprava: 35 minút | Tepelná úprava: 3 minúty | Počet porcií: 6
— 6 žĺtkov
— 200 ml kokosového mlieka z konzervy
— 20 g ryžového škrobu
— 50 g trstinového cukr
Postup receptu: Pripravte si vodný kúpeľ. Potrebujete dva hrnce, ktoré do seba zapadnú, prípadne hrniec a misku – najlepšie kovovú, aby dobre viedla teplo. Do väčšieho hrnca nalejte vodu, priveďte do varu a potom znížte teplotu na stredný stupeň. Do menšieho hrnca (alebo do misky) dajte všetky uvedené ingrediencie a metličkou ich vyšľahajte do peny – potrvá to 2 – 3 minúty. Potom puding nechajte aspoň 20 minút chladnúť.
Vychladnutý puding rozdeľte do pohárov a dajte chladiť na 15 minút do chladničky. Podávajte s kopčekom tvarohu alebo sezónnym ovocím.
Nutričné informácie na 1 porciu: 92 kcal | 3 g bielkovín | 12 g sacharidov | 5 g tukov
Ďalšie zdravé, rýchle a jednoduché recepty v kuchárke Jeme zdravo celý rok
140 receptov na viac ako 200 stranách je zárukou, že si rýchlo, s minimálnou námahou a hlavne zdravo pochutná celá vaša rodina, popritom však výdavky za suroviny udržíte na uzde. Štvoricu hlavných kategórií autori rozdelili podľa ročných období a vybrali najobľúbenejšie a najdostupnejšie suroviny. Nemusíte mať však obavy, lacno neznamená nekvalitne, jednoducho neznamená nudne. Objavte inšpiráciu na 365 dní v roku.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk