Jablkovo-čokoládový mrežovník. Autor receptu a foto - Michaela
Výborný jablkovo-čokoládový mrežovník si určite nájde svoje čestné miesto v každej domácnosti. Vyskúšajte overený recept webu DobráKuchyňa.sk na tento skvelý koláčik.
Jablkovo-čokoládový mrežovník je výbornou voľbou počas jesenného obdobia. Nielenže ingrediencie sú ľahko dostupné priamo zo záhradky ale aj čokoládka navodí tú správnu voňavú a sladkú príchuť.
Je krehučký a šťavnatý zároveň. Treba len vyskúšať.
Skúste si podľa toho to tipu na webe dobrakuchyna.sk pripraviť tento chutný koláčik.
Vyskúšajte aj recept na najlepší jablkový hnčekový koláč webu DobráKuchyňa.sk
Ingrediencie - cesto: 300g hladkej múky, 300g polohrubej múky, 200 g masla, 1 ks prášok do pečiva, 80g hnedý cukor, 120g biely jogurt, 1 ks vajíčko. Ingrediencie náplň: 1kg jabĺk, 200g čokoláda (mliečna alebo podľa chuti), 50g hnedý cukor, 2 ks čokoládový puding.
Tip pre vás
Najprv zmiešame suché ingrediencie: hladká múka, polohrubá múka, prášok do pečiva, 80g hnedého cukru. Dobre premiešame.
Do zmiešaných suchých surovín pridáme vajíčko, maslo, cukor a biely jogurt. Premiešame až nám zvykne pevná hmota.
Cesto necháme odpočívať 20 minút na izbovej teplote. Ak ho dáte do chladničky bude sa zle vaľkať.
Kilo jabĺk si ošúpeme a nastrúhame na najmenšom strúhadle.
Do nastrúhaných jabĺk pridáme nasekanú alebo nastrúhanú čokoládu. Môžu byť aj väčšie kúsky čokolády. Ďalej pridáme cukor a čokoládový puding. Vymiešame do masy.
Odležané cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu použijeme na prvú vrstvu koláču, ktorú vyvaľkáme a položíme do vopred olivovým olejom vymasteného a múkou poprášeného plechu. Popicháme vidličkou a navrch rovnomerne rozotrieme jablkovo-čokoládovú masu.
Druhú polovicu cesta vyvaľkáme a vyrežeme pásiky, ktoré ukladáme na jablkovo-čokoládovú masu v tvare mriežky. Takto pripravený koláč pečieme na 200 °C, 30 minút. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a už len BON APETIT !
Vyskúšajte aj nás recept na najlepší jednoduhcý jablkový koláč. Tu sú aj naše rýchle recepty s jablkami.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk