Nákupný zoznam

Výborný jablkovo-čokoládový mrežovník, overený recept

18.09.2021 | Autor: Michaela

Výborný jablkovo-čokoládový mrežovník. Najlepší jablkovo-čokoládový koláčik na jeseň, ingrediencie sú ľahko dostupné priamo zo záhradky.

Jablkovo-čokoládový mrežovník. Autor receptu a foto - Michaela

Výborný jablkovo-čokoládový mrežovník si určite nájde svoje čestné miesto v každej domácnosti. Vyskúšajte overený recept webu DobráKuchyňa.sk na tento skvelý koláčik.

Jablkovo-čokoládový mrežovník, overený recept

  • Čas prípravy: 80 min.
  • Čas pečenia: 30 min.
  • Počet kusov: 16
  • Autor receptu: Michaela

Jablkovo-čokoládový mrežovník je výbornou voľbou počas jesenného obdobia. Nielenže ingrediencie sú ľahko dostupné priamo zo záhradky ale aj čokoládka navodí tú správnu voňavú a sladkú príchuť.

Je krehučký a šťavnatý zároveň. Treba len vyskúšať.

Skúste si podľa toho to tipu na webe dobrakuchyna.sk pripraviť tento chutný koláčik.

Vyskúšajte aj recept na najlepší jablkový hnčekový koláč webu DobráKuchyňa.sk

Ingrediencie na jablkovo-čokoládový mrežovník


Ingrediencie

  • 300 g - polohrubá múka
  • 2 polievkových lyžíc - olivový olej
  • 300 g - hladká múka
  • 1 ks - prášok do pečiva
  • 2 PL - práškový cukor
  • 1 kg - jablká
  • 120 g - biely jogurt
  • 200 g - mliečna čokoláda - čokoláda podľa výberu
  • 2 ks - čokoládový puding
  • 1 ks - vajíčka
  • 130 g - hnedý cukor
Poslať ako nákupný zoznam



Výborný jablkovo-čokoládový mrežovník, overený recept

Výborný jablkovo-čokoládový mrežovník, overený recept

Ingrediencie - cesto: 300g hladkej múky, 300g polohrubej múky, 200 g masla, 1 ks prášok do pečiva, 80g hnedý cukor, 120g biely jogurt, 1 ks vajíčko. Ingrediencie náplň: 1kg jabĺk, 200g čokoláda (mliečna alebo podľa chuti), 50g hnedý cukor, 2 ks čokoládový puding.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Cesto

Najprv zmiešame suché ingrediencie: hladká múka, polohrubá múka, prášok do pečiva, 80g hnedého cukru. Dobre premiešame.

2. Cesto - vajíčko, mlieko, biely jogurt

Do zmiešaných suchých surovín pridáme vajíčko, maslo, cukor a biely jogurt. Premiešame až nám zvykne pevná hmota.

3. Cesto necháme odpočinúť

Cesto necháme odpočívať 20 minút na izbovej teplote. Ak ho dáte do chladničky bude sa zle vaľkať.

4. Náplň - jablká

Kilo jabĺk si ošúpeme a nastrúhame na najmenšom strúhadle.

5. Náplň - čokoláda, cukor, puding

Do nastrúhaných jabĺk pridáme nasekanú alebo nastrúhanú čokoládu. Môžu byť aj väčšie kúsky čokolády. Ďalej pridáme cukor a čokoládový puding. Vymiešame do masy.

6. Cesto - rozdelíme

Odležané cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu použijeme na prvú vrstvu koláču, ktorú vyvaľkáme a položíme do vopred olivovým olejom vymasteného a múkou poprášeného plechu. Popicháme vidličkou a navrch rovnomerne rozotrieme jablkovo-čokoládovú masu.

7. Druhá polovica cesta

Druhú polovicu cesta vyvaľkáme a vyrežeme pásiky, ktoré ukladáme na jablkovo-čokoládovú masu v tvare mriežky. Takto pripravený koláč pečieme na 200 °C, 30 minút. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a už len BON APETIT !

Vyskúšajte aj nás recept na najlepší jednoduhcý jablkový koláč. Tu sú aj naše rýchle recepty  s jablkami.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty