Nákupný zoznam

Skvelý pudingový jablkový koláč, rýchly RECEPT

01.04.2020 | Autor: Jaja

Tento výborný pudingový jablkový koláč z lístkového cesta je skvelým receptom počas sezóny jabĺk. Ale nielen vtedy, vyskúšajte skvelú pochúťku z Dobrej kuchyne.

Pudingový jablkový koláč, recept

Určite poznáte veľa druhov jablkových koláčov. Pri jeho príprave s pudingom si však buďte istý, že vám doma bude chutiť a doslova sa stratí. Ale má to svoje kladné stránky, nestihne sa pokaziť.

Pudingový jablkový koláč z lístkového cesta je skvelým receptom počas sezóny jabĺk, keď ich máte kopu z vlastných zásob a nestíhate ich spracovať.

Máme pre vás recept na jablčník, alebo vyskúšajte aj recept na hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím. Alebo vyskúšajte dvojfarebnú bábovku. Skúste ale aj tento dvojfarebný koláč s pudingom.

Recept na vynikajúci rýchly jablkový koláč s pudingom

(8 porcií)


Ingrediencie

  • 1/2 litra - mlieko
  • 1 ?L - práškový cukor
  • 300 g - lístkové cesto
  • 2 balenia - škoricový cukor
  • 1/2 ks - citróny
  • 1 kg - jablká
  • 2,5 balenia - zlatý klas
  • 2,5 ks - vanilkový puding
  • 2 PL - kryštálový cukor
  • 1 ks - žĺtko
Poslať ako nákupný zoznam



Skvelý pudingový jablkový koláč, rýchly RECEPTAutor - Jaja

Pudingový jablkový koláč - postup receptu

Ingrediencie: 1 balenie lístkového cesta (cca 300 gramov), 2 balenia škoricového cukru, ½ citróna, kilo jabĺk, 2.5 balenia Zlatého klasu (alternatíva: vanilkový puding), 2 polievkové lyžice kryštálového cukru, ½ litra mlieka, 1 žĺtko, trochu práškového cukru

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Klasické lístkové cesto si podelíme na polovicu. Obe polovice rozvaľkáme a vytvarujeme do podoby plochy formy, v ktorej budeme koláč piecť.
  2. Do formy vložíme polovicu rozvaľkaného lístkového cesta.
  3. Jablká najskôr umyjeme a bez jadierok nastrúhame nahrubo. Z nastrúhaných jabĺk vyžmýkame šťavu, tá je prebytočná.
  4. Do nastrúhanej zmesi jabĺk pridáme vyžmýkanú polovicu citróna so škoricovým cukrom a poriadne zamiešame. Nanesieme na prvú vrstvu lístkového cesta.
  5. V troche mlieka rozmiešame Zlatý klas/vanilkový puding s kryštálovým cukrom. Zvyšné mlieko dáme variť. Tesne pred zovretím pridáme zmes s pudingom/Zlatým klasom a za stáleho miešania uvaríme hustý puding.
  6. Ešte horúcim pudingom rovnomerne prelejeme jablkovú vrstvu koláča, pekne zarovnáme.
  7. Pokryjeme druhou vrstvou lístkového cesta. Tú trochu popicháme vidličkou a nakoniec potrieme žĺtkom.
  8. Takto pripravený koláč dáme piecť do rúry vopred vyhrianej na 180 stupňov. Pečieme približne 35-40 minút.
  9. Upečený koláč nejeme a nekrájame hneď! Musíme ho najskôr nechať poriadne vychladnúť, najmä kvôli pudingovej vrstve.
  10. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom, nakrájame a - užívame si ho :)

Dobrú chuť!  A tu je recept na nebezpečne dobrý jablkový koláč. Vyskúšajte aj náš krehký jablkový koláč.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty