Tradičná mačanka s mäsom, klobásou a hubami. Ponúkame vám aj tento obľúbený recept na slovenskú pochúťku. Varte s nami jednoducho, tradične a chutne, varte s Dobrou kuchyňou.
Pravá mačanka. Špecialita z jušky - šťavy z kyslej (kvasenej) kapusty a sušených húb. Na východe Slovenska sa varí práve na Vianoce. Neviete ako si ju pripraviť? My vám poradíme. Chutná domáca mačanka so sušenými hubami. Dnes sme pridali aj mäso a klobásu. Jednoduchý recept webu Dobrá Kuchyňa.
Ak zvolíte na zahustenie Solamyl, pravá domáca mačanka bude vhodná aj pri bezlepkovej diéte. Tradičná špecialita pre celú rodinu.
Mačanka alebo kyšeľ. Staré ľudové jedlo zo severovýchodného Slovenska, ktoré sa teší veľkej obľube. Tradične patrí aj k štedrovečernému menu. Vyskúšajte.
Recept na zdravú vianočnú kapustnicu tradičná domáca kapustnica so sušenými hubami
Šťava z kyslej (kvasenej) kapusty - juška, je výborným zdrojom vitamínu C a mnohých zdraviu prospešných látok, ktoré podporujú práve našu imunitu. Nech sa páči. Pripravte si s nami originálnu domácu mačanku s mäsom, klobásou a sušenými hubami. Potešte svoje zdravie. Dobrú chuť vám želáme.
Chutnú domácu mačanku s mäsom, klobásou a sušenými hubami podávame najlepšie s domácim kváskovým chlebíkom, iným obľúbeným chlebom, ale aj so šťuchanými zemiakmi. Inšpirujte sa.Chutná lahodná omáčka z húb najlepšia hubová omáčka, ktorú zvládne aj každý začiatočník
(Na 4-5 porcií)
Ingrediencie: 1 l jušky - šťavy z kyslej kapusty (ktorú si môžeme aj zriediť), cca 350 g bravčové mäsa podľa obľuby (pliecko, stehno, karé), 1/2 nožičky obľúbenej klobásy, 1 plná hrsť sušených húb, 3 polievkové lyžice masla alebo oleja, 1 ks väčšia cibuľa, 4 strúčiky cesnaku (aj viac, podľa chuti, 2 rozpolené kusy k vareniu jušky, 2 ks k duseniu mäsa) na zahustenie mačanky: 3 polievkové lyžice hladkej špaldovej (klasickej hladkej) múky alebo Solamyl (pri bezlepkovej diéte) - prípadne aj viac, podľa potreby na dochutenie mäsa: 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, trošku kurkumy (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo) na dochutenie jušky: 1 ks bobkový list, 3 guličky celého čierneho korenia
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Chutná domáca mačanka by nemala byť ani hustá, ani veľmi riedka. Ak zvolíme verziu bez lepku, na zahustenie pridáme Solamyl (podľa potreby).
Dobrú tradičnú chuť.
Vyskúšajte aj pravá mačanka, recept na špecialitu z jušky a sušených húb kuchyne portálu Ženy v mesteMáme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk