Najlepšia domáca kapustnica s pretlakom, osvedčený recept. Autorka receptu a foto - Katarína
Chutná tradičná Kapustnica s pretlakom, ktorá poteší v každom ročnom období.
Polievka z kyslej kapusty je nabitá vitamínom C a v spojení s domácou klobáskou a lesnými hubami vytvára výnimočnú chuť.
Táto skvelá kapustnica patrí medzi tradičné slovenské recepty. Vďaka nej pripravíte skvelý a chutný obed kedykoľvek.
Nielen v nedeľu, hocí sa aj na sviatočný obed, aj aj počas týždňa. Jednoducho kapustnica zahreje počas celého roka.
Máme pre vás aj recept na kapustnicu s klobásou a hubami. Skúste s nami nájsť tajomstvo dokonalej kapustnice.
(na 8 porcií)
Ingrediencie: cesnak 3 ks, bobkový list 2 ks, bravčová krkovička 500 g, sušené huby 2 hrste, paradajkové pyré 100 ml, kyslá (kvasená) kapusta 4 plné hrste, červená cibuľa 3 ks, červená mletá paprika 2 kávová lyžička, klobása - obľúbený druh 1 nožička, mletá rasca 1 čajová lyžička, bravčová masť 2 polievkové lyžice, peper 2 štipky, soľ 1 kávová lyžička.
Tip pre vás
Najprv si spravíme vývar ktorým zalejeme kapustu. Do hrnca si dáme umytú krkovičku, 1 cibuľu, cesnak, 1 KL soli, peper, rasca a mletú červenú papriku a zalejeme približne 1,5l vody. Varíme 2 hodiny na miernom ohni kým zmäkne mäso.
Na bravčovej masti si orestujeme cibuľu.
Kyslú kapustu si scedíme a pokrájame na menšie časti. Pridáme ju k orestovanej cibuli spolu s údenou soľou, mletou červenou paprikou, rascou a peprom a krátko podusíme.
Ak máme jemne podusenú kapustu, pridáme k nej paradajkové pyré alebo pretlak, sušené huby a klobásu nakrájanú na kolieska. Celú zmes zalejeme vývarom takmer po vrch a varíme približne 20 minút.
Mäso z vývaru si nakrájame na kocky a pridáme do polievky, už nevaríme. Polievku podávame s kyslou smotanou a chlebom.
Dobrú chuť.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk