Výborný strúhaný tvarohový koláč, recept overená klasika. Autor receptu a foto - Denča
Strúhaný tvarohový koláč, recept na overenú klasiku webu DobráKuchyňa.sk. Pripravte si s nami skvelý koláčik.
Prevoňajte celý domov lahodným koláčom, v ktorom sa spája jemná chuť tvarohu a kakaového cesta!
Kombinácia, ktorá je jednoducho dokonalá. Výsledkom je skvelý domáci koláčik.
Vyskúšajte aj recept na najlepší hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím
(na 10 kúskov)
Ingrediencie: hladká múka 400 g, prášok do pečiva 1/2 balenia, práškový cukor 400 g, kakao 3 polievkové lyžice, hrudkovitý alebo jemný tvaroh 700 g, žĺtok 1 ks, vanilkový cukor 2 ks, zemiakový škrob 1 pl, vajce 3 ks, maslo 250 g.
Tip pre vás
1. Pripravíme si cesto
Do misky si dáme hladkú múku, zmäknuté maslo, 150 g práškového cukru, vanilkový cukor, 1/2 balenia prášku do pečiva, žĺtok a kakao, vymiesime cesto, ktoré sa pekne odliepa od stien.
2. Cesto dáme vychladiť
Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme vychladiť do chladničky približne na pol hodiny.
3. Pripravíme si plnku
Na prípravu plnky zmiešame tvaroh, 250 g práškového cukru ,vanilkový cukor, 3 žĺtka a zemiakový škrob a všetko vymiešame dohladka. Z 3 bielkov urobíme tuhý sneh, ktorý zľahka zamiešame do plnky.
4. Strúhanie cesta
Vychladené cesto si rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu cesta nastrúhame na hrubom strúhadle na plech vystlaný papierom na pečenie.
5. Dáme piecť
Na jednu vrstvu cesta, ktorú máme na plechu nanesieme celú plnku. Zvyšok cesta tiež rovnomerne nastrúhame. Plech vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme 25 minút.6. Podávanie
Koláč necháme vychladnúť, narežeme a podávame. Je vynikajúci!
Dobrú chuť.
Máme pre vás aj overený recept na hrnčekový jablkový koláč. Vyskúšajte aj staré dobré punčové rezy.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk