Nákupný zoznam

Skvelá vajíčková nátierka s cviklou, top RECEPT

13.04.2021 | Autor: Nela

Skvelá vajíčková nátierka s cviklou. Top recept na vynikajúcu nátierku so značkou Dobrá kuchyňa.

Jednoduchá cviklovo-vajíčková nátierka, výživná a chutná

Najlepšia vajíčková nátierka s cviklou. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte, nátierka úžasnej chuti, výživná a zdravá. 

Cvikla obsahuje mnoho prospešných vitamínov a živín, omladzuje a chráni pred rôznymi chorobami. Je vynikajúca aj pre posilnenie našej imunity.

Cviklu veľmi nemusíte? Vyskúšajte však našu cviklovo-vajíčkovú nátierku. Potešíte svoje chuťové poháriky, aj vaše zdravie.   

Recept z cvikly najjednoduchší cviklový fit šalát - vynikajúci recept

Fantastická vajíčková nátierka s cviklou, ktorú si obľúbite

  • Čas varenia cvikly: 45-60 minút (podľa veľkosti)
  • Čas prípravy: 15 minút
  • Počet porcií: 4-5

Nátierky sú skvelé na raňajky, večeru. Jednohubky s chutnou nátierkou potešia aj každú návštevu. Vajíčkovo-cviklová nátierka má nádhernú farbu, je veľmi chutná a zdravá. Nech sa páči, inšpirujte sa. Najlepšia vajíčková nátierka s cviklou so značkou Dobrá kuchyňa.

Cvikla potrebuje na uvarenie takmer hodinu, uvarte si preto cvikly viac. Potom ju skladujte v chladničke, vydrží aj týždeň. Môžete si tak kedykoľvek pripraviť aj iné pochúťky z cvikly, napríklad úžasný cviklový fit šalát, cviklový šalát s kyslou uhorkou a vajíčkami. 

Inšpirujte sa recept na skvelý cviklový šalát s vajíčkom a kyslou uhorkou

Vynikajúca vajíčková nátierka s cviklou, recept pre celú rodinu

(Na 4-5 porcií)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - citrónová šťava
  • 1 podľa chuti - petržlenová vňať, pažítka alebo jarná cibuľka
  • 2 polievková lyžica - maslo alebo Rama
  • 2 ks - uvarená cvikla strednej veľkosti
Poslať ako nákupný zoznam



Skvelá vajíčková nátierka s cviklou, top RECEPTAutor - Nela

Najlepšia vajíčkovo cviklová nátierka - postup receptu

Ingrediencie: 2 ks (uvarená) cvikla strednej veľkosti, 4 ks vajce, 2 polievkové lyžice masla (Ramy) na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava - podľa chuti na dozdobenie: pažítka, jarná cibuľka, petržlenová vňať - podľa chuti (doplníme si aj ďalší vitamín C)

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Cviklu uvaríme. Na jej uvarenie potrebujeme takmer hodinu. Po uvarení ju necháme vychladnúť. Potom cviklu ošúpeme, nakrájame alebo nastrúhame.
  2. Na panvicu pridáme 1 polievkovú lyžicu masla alebo Ramy, pridáme aj vidličkou rozšľahané vajcia. Pripravíme si hustú praženicu. Necháme vychladnúť.
  3. Ponorným mixérom alebo v mixéri rozmixujeme pripravenú cviklu, praženicu, zvyšok masla (Ramy) do hladka. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením.
  4. Chuť nátierky ešte doladíme citrónovou šťavou. Vajíčkovú nátierku s cviklou necháme zachladiť aspoň na 30 minút, aby prešli chute, bude lahodnejšia. 
  5. Domácu vajíčkovú nátierku s cviklou natierame na chlebík alebo pečivo. Dozdobíme pažítkou, jarnou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťou. Chutí vynikajúco.

Tip Dobrej kuchyne: Keď si cviklu uvaríme deň vopred, ušetríme si čas pri samotnej príprave nátierky. Hotovú uvarenú cviklu si môžeme zakúpiť aj v obchode.

Dobrú nátierkovú chuť.

Vyskúšajte aj výbornú cviklovú nátierku, obľúbený recept webu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty