Nákupný zoznam

Skvelá omeleta z medvedieho cesnaku, RECEPT originál

05.12.2019 | Autor: Nela

Výborná omeleta z medvedieho cesnaku. Recept portálu DobraKuchyna.sk, ktorý doma hravo zvládenete. Nechajte sa inšpirovať a vychotnajte si skvelú omeletu.

Skvelá omeleta z medvedieho cesnaku, recept originál

Recept na omeletu z medvedieho cesnaku nášho portálu DobraKuchyna.sk  vám prináša nápad na výborný ľahký, zdravý a jarný obed, ktorého príprava je naozaj jednoduchá. Nech sa páči a dobrú chuť.

Medvedí cesnak ako určite z vlastnej skúsenosti už viete je totiž chutná a liečivá bylina, ktorá je vhodná prípravu jedál v studenej aj teplej kuchyni.

Vyskúšajte aj recept na výborné maslo z medvedieho cesnaku

Omeleta z medvedieho cesnaku

  • Recept pre 4 osoby

Tentoraz vám z neho ponúkame recept na výbornú omeletu z medvedieho cesnaku a inej zeleniny, jedlo plné živín a vitamínov, bez lepku. Vyskúšajte, určite si pochutnáte.  

Vybrali sme pre vás najlepšie recepty s medvedím cesnakom - kliknite

.

Omeleta z medvedieho cesnaku, kuracieho mäsa a zeleniny

(pre 4 osoby)


Ingrediencie

  • 3 ks - kuracie prsia
  • 1 PL - olivový olej
  • 1 ks - kurkuma
  • 1 ks - mletá červená paprika
  • 3 hrste - medvedí cesnak
  • 2 hrste - mrazená zelenina
  • 1 ks - cuketa
  • 1 ks - paprika
  • 0 ks - korenie
Poslať ako nákupný zoznam



Skvelá omeleta z medvedieho cesnaku, RECEPT originálNela

Skvelá omeleta z medvedieho cesnaku - postup receptu

Ingrediencie: 3 hrste medvedieho cesnaku, 8 ks vajce (podľa veľkosti 2-3 ks na osobu), olej, štipka soli, suroviny na kuracie soté: 3 ks vykostené kuracie stehno alebo kuracie prsia 1 cibuľa 3 polievkové lyžice olivového oleja 2 hrste mrazenej zeleniny 1 ks menšia cuketa 1 ks zelená alebo červená paprika, koreniny – soľ, kurkuma, ml. červená paprika, ml. čierne korenie, drvená rasca, prípadne iné obľúbené korenie (gyros, grilovacie korenie a pod.)

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Pripravíme si obľúbené mäso (kuracie, bravčové, hovädzie), ktoré umyjeme, osušíme nakrájame na menšie kúsky a okoreníme. Cibuľu si nakrájame nadrobno. Mäsko necháme trošku postáť, bude chutnejšie, môžeme si ho napacovať deň vopred s pridaním olivového oleja.
  2. Na olivovom oleji si speníme cibuľu, pridáme nakorenené mäso. Osmažíme. Prikryjeme a trochu podusíme, aby pustilo vlastnú šťavu. Potom podlejeme 1 dcl vody.  Bravčové a hovädzie mäso dusíme dlhšie, zeleninu pridáme až kým nie jej polomäkké. Ku kuraciemu mäsu pridáme zeleninu keď pustí vlastnú šťavu. Podľa potreby podlejeme vodou.
  3. Ak zvolíme bezmäsitú verziu, na cibuli podusíme iba zeleninu. Pridáme však väčšie množstvo. Môžeme použiť akúkoľvek, mrazenú alebo čerstvú (mrkva, hrášok, kukurica, paprika, brokolica a pod.). Cuketu pridávame nastrúhanú najemno, pekne soté zahustí. Zeleninovú zmes podľa potreby dochutíme. Ak je zmes riedka, môžeme zahustiť troškou solamylu rozmiešaného vo vode.
  4. Listy medvedieho cesnaku si nakrájame, pridáme k vajíčkam a ponorným mixérom rozmixujeme. Na omeletu pre jednu osobu sú potrebné 2-3 vajcia (podľa veľkosti). Panvicu potrieme olejom, nalejeme časť vaječnej zmesi a jednotlivo upečieme omelety. Najprv z jednej strany, keď zatuhnú, obrátime a dopečieme.
  5. Omeletu naplníme kuracou alebo zeleninovou zmesou, ozdobíme zeleninou. Podávame so zeleninovým šalátom. Kto nerieši kalórie, doplníme zemiakové hranolky, chipsy, ryžu a pod.  Omeletu si môžeme iba jednoducho obložiť zeleninou a za pár minút si pripravíme rýchlu a diétnu večeru.

Dobrú chuť! 

Skúste aj recept na omeletu s medvedím cesnakom portálu Zenyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty