Netradičné bryndzové halušky z karfiolu. Foto - Denča
Vyskúšajte netradičné bryndzové halušky. Nechajte sa prekvapiť výnimočnou kombináciou karfiolu a bryndze v karfiolových haluškách s bryndzou.
Bryndzové halušky. Kto by ich nemal rád...Naše tradičné jedlo, ktoré je niekedy časovo náročné, a ťažké na žalúdok, hlavne pri väčšej porcii. Tento postup prináša ich netradičnú variantu.
Bez náročnej prípravy, múky a dokonca bez zemiakov. Možno to nie sú halušky v pravom slova zmysle, ale chuť tohto jedla je naozaj výborná.
Vyskúšajte aj recept na karfiol pečený v rúre. Alebo recept na krémové kuracie rizoto. Tu je aj recept na halušky bez zemiakov.
Ingrediencie: 125 g bryndze, 150 g kyslej smotany 16%, 2 ks jarnej cibuľky, 2 plátky údenej slaniny, 1 kus karfiolu, 1 polievková lyžica bravčovej masti, masla alebo oleja,
Karfiol uvaríme v osolenej vode do mäkka. Scedíme a preložíme do misky. Vidličkou ho rozdrvíme na malé kúsky, približne vo veľkosti klasických halušiek.
Slaninu a jarnú cibuľku nakrájame, a spolu spražíme na oleji.
Horúci karfiol zmiešame s bryndzou a kyslou smotanou. Na každú porciu dáme slaninku a cibuľku. Vychutnajte si toto jedlo bez výčitiek. Dobrú chuť!
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk