Nákupný zoznam

Ratatouille je chutné a super zdravé, RECEPT originál

04.06.2021 | Autor: Slávka

Ratatouille je zábavné, chutné a super zdravé. Originál francúzske jedlo presne ako z kreslenej rozprávky.

Ratatouille je zábavné, chutné a super zdravé. Originál francúzske jedlo presne ako z kreslenej rozprávky podľa receptu webu DobráKuchyňa.sk. Vyskúšajte.

Ratatouille, originál recept

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 55 minút
  • Počet porcií: 5

Hlavné jedlo, ktoré pozostáva z čisto zdravých ingrediencií, je máloktoré. Známe francúzske Ratatouille sa tým každopádne môže popýšiť.

Robí sa najmä z chutnej stredomorskej zeleniny ako napríklad baklažán, cuketa, paprika, paradajka.

Všetko sa to spolu zapeká a dokonale ladí. Stačí ešte trošku olivového oleja, cesnak, pár druhov byliniek, čerstvý chlieb k tomu a ľahký obed či večera je na stole.

Poďte si vyskúšať Ratatouille podľa fotoreceptu Dobrá kuchyňa a nebudete ľutovať. Pri príprave sa isto aj zabavíte.

Podarí sa vám jedlo, presne ako zo známej kreslenej rozprávky.

Originálne Ratatouille

(pre 5 osôb)


Ingrediencie

  • 2 kusy - cibuľa
  • 5 strúčikov - cesnak
  • 2 polievkové lyžice - olivový olej
  • 2 kusy - cuketa
  • 3 dcl - paradajkový pretlak
  • 1 z každého druhu - farebné papriky (červená, zelená aj žltá)
  • 300 g - hnedé šampiňóny
  • 1 podľa obľúby - rôzny bylinky: oregano, šalvia, mladý kôpor, bazalka
Poslať ako nákupný zoznam



Ratatouille je chutné a super zdravé, RECEPT originál

Originálne Ratatouille, postup receptu

Ingrediencie na 5 porcií: jeden väčší baklažán dve cukety dve cibule farebné papriky (červená, zelená aj žltá) 300 g hnedých šampiňónov 3 dcl paradajkového pretlaku soľ, podľa chuti čierne korenie, podľa chuti 5 strúčikov cesnaku rôzny bylinky: oregano, šalvia, mladý kôpor, bazalka 2 PL olivového oleja.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Na olivovom oleji opražíme jednu cibuľu na kocky (druhú si necháme na neskôr). Mierne sme ju osolili.
  2. Pridáme dva strúčiky nastrúhaného cesnaku a keď začne voňať, zalejeme paradajkami, dochutíme čiernym korením a chvíľu povaríme.
  3. Baklažán si nakrájame na tenšie plátky. Je vždy dobré ho vopred osoliť a nechať „vypotiť“. Stratí tak prípadnú horkú chuť. Potom ho len opláchneme vodou a osušíme.
  4. Paradajkovú omáčku sme si naliali na dno zapekacej misky. Na to bylinky a môžeme začať s ukladaním natenko nakrájanej zeleniny vedľa seba (použijeme aj druhú cibuľu).
  5. Ešte medzi to povtláčame zvyšný cesnak, nakrájaný na tenké plátky. Dáme do rúry na 180 stupňov Celzia piecť na 45 minút.
  6. Pestré, super zdravé a chutné Ratatouille je upečené. Môžeme podávať len tak s chlebom alebo s omeletou či ako prílohu k mäsovému pokrmu (pokiaľ to musí byť).

Dobrú chuť.

Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty