Mrkvový perkelt so syrom, autorka receptu a foto: Denča
Začiatok jari sa často spája s pôstom, detoxom či chudnutím. Ako rýchlo a jednoducho pripraviť jedlo, ktoré je výživné, plné vitamínov a hlavne chutné? Vyskúšajte tento recept na mrkvový perkelt so syrom, ktorý si obľúbilo už množstvo ľudí.
Skúste za 15 minút vyčariť výborné a zdravé jedlo, mrkový perkelt so syrom, podľa receptu dobrakuchyna.sk. Perkelt podávame s obľúbeným strúhaným tvrdým syrom, na tvrdo uvareným vajíčkom alebo cestovinami podľa vášho výberu.
Náš recept na najlepší mrkvový perkelt so syrom je lacný a na prípravu nenáročný, pripravte si ho už dnes! Je vhodný aj na dni, keď toho máte až nad hlavu, prípadne máte chuť na ľahký zeleninový obed, po mnohých dňoch s mäsom.
Z dielne kuchyne Ženy v meste pre vás máme výborný recept na šampiňónový perkelt na smotane
(na 1 porciu)
Ingrediencie: cibuľa 1 ks, olivový olej 1 polievková lyžica, vlažná voda podľa potreby, mrkva strednej veľkosti 2 ks, sójová omáčka 1 polievková lyžica, nastrúhaný obľúbený syr 50 g, mletá rasca podľa chuti, čierne korenie mleté podľa chuti, soľ podľa chuti
Tip pre vás
Na prípravu mrkvového perkeltu potrebujeme doslova len pár ingrediencií, ich predpríprava bude trvať len tri minúty. Tento recept je na jednu porciu. Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska, cibuľu na hrubšie prúžky či kocky.
Na olivovom oleji opražíme cibuľu do zlatista, pridáme soľ, mleté čierne korenie, rascu a sójovú omáčku. Pridáme kolieska mrkvy.
Všetko premiešame, posmažíme a podlejeme vodou (cca 1,5 dcl) a dusíme pod pokrievkou 15 minút, kým sa odparí voda.
Perkelt podáme so strúhaným syrom, na tvrdo uvareným vajíčkom alebo cestovinami.
Dobrú chuť!
Máme pre vás aj vynikajúci recept na chutné mrkvové pyré z dielne Dobrá Kuchyňa
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk